Terrassa

La ventada provoca desenes d’alertes i incidències al carrer

Com anunciaven les prediccions meteorològiques, la ventada va ser molt forta. Va durar unes quantes hores i va començar a minvar a partir de primera hora de la tarda. I va motivar desenes de sortides dels serveis d’emergències. Els bombers van rebre unes 25 trucades a Terrassa entre les 8.30 del matí i l’1 de la tarda, i una vintena més entre aquesta hora i les 5.30: arbres caiguts, cables despenjats, tanques desplomades, tendals volant, contenidors bolcats.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, havia activat dijous a la tarda en fase d’alerta el Pla d’Emergència Municipal "davant el risc de vents forts" previstos per ahir, "amb nivell de perill molt alt a partir de les 6 hores", en base a les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya.

Bombers de la Generalitat va començar a rebre comunicacions sobre incidències a Terrassa a les 8.30 del matí. Havia caigut la tanca d’una obra al passeig del Vint-i-dos de Juliol. Mitja hora després un veí va informar d’un tendal a punt de caure al carrer del Guadiana. Pocs minuts després es va desplomar la branca d’un arbre sobre una caseta a Can Carbonell i el vent va arrencar un semàfor a la carretera de Castellar. Volaven objectes al carrer d’Amadeu de Savoia i a les 10.39 del matí el parc local va ser advertit de l’estat d’una teulada al carrer de Roca i Roca. S’havia de sanejar.

El moment de màxima intensitat de vent es preveia entre les nou del matí i les tres de la tarda "a qualsevol punt de Catalunya, especialment al litoral i al prelitoral central, Catalunya central i Prepirineu i Pirineu Occidental". Al Vallès Occidental, la previsió era de grau de perill alt de les cero hores a les sis del matí, i molt alt de sis a dotze del migdia. A partir d’aquesta hora i fins les 24, el grau baixava a alt.

El carrusel de trucades als serveis d’emergències va prosseguir amb una sobre unes plaques solars al carrer de Roger de Llúria. Al carrer de la Tramuntana era necessari tallar un arbre bolcat que interrompia el trànsit. Al carrer de la Mare de Déu dels Àngels es desprenia arrebossat d’una façana i en la plaça del Triomf unes llums nadalenques havien caigut sobre un vehicle.

Més plaques solars en perill de caure al carrer de Saragossa, i una claraboia en el de Pardo Bazán. Uns cables elèctrics es van despenjar al carrer de Viveret i en el del Duero corria risc de desprendre’s part d’una teulada d’una nau. Una altra teulada s’havia tornat perillosa al carrer de Sant Damià i un altre al carrer del Passeig. A la plaça de la Font Freda un arbre a punt de caure estava recolzat en un banc. Al migdia va caure un arbre prop de l’Hospital de Terrassa i havia volat una placa al carrer d’Alcoi.

To Top