Terrassa

Creix la programació del Centre Cultural

Les paraules creixement i consolidació són les que més pes van tenir ahir durant la presentació de la nova temporada del Centre Cultural, que anirà de febrer a juliol. La programació inclourà 29 espectacles, entre els quals destaquen els vuit corresponents a la programació de dansa, ja presentada fa un parell de setmanes. Noms coneguts, com els de Quim Masferrer, Tortell Poltrona, El Pot Petit, Manel Fuentes o Joan Pera, conviuen al calendari amb musicals, concerts de tribut, concerts simfònics…

El director del Centre Cultural, Adrià Fornés, ha dissenyat una programació “no amb la pretensió de créixer, sinó de mantenir una oferta dinàmica, viva.” Enguany les xifres d’ocupació són les més altes dels darrers quatre anys, amb prop de 45 mil espectadors comptabilitzats, la qual cosa suposa un augment del vint per cent respecte el període anterior. Amb això es demostra un creixement exponencial del nombre d’espectadors: 17.210 a 2015; 21.721 a 2016; 32.250 a 2017; i 36.946 a 2018. Les xifres d’ocupació, el 2019, són d’un 95 per cent per la temporada de dansa i del 85 al conjunt de la programació.

Després d’haver aconseguit “la singularització de la temporada de dansa”, i d’haver assolit la fidelització dels públics d’altres línies programàtiques, com la música simfònica o els espectacles familiars, la sala vol provar d’altres tipologies de propostes per tal d’anar ampliant la seva influència.

D’aquesta manera, la novetat serà la incorporació de tres tributs, amb quatre propostes, tres d’elles de gran format. Seran homenatges a formacions com Abba, Mecano, Queen i Bruce Springstenn. Aquest últim artista serà homenatjat per Manel Fuentes a la sala d’actes.

Aquest darrer espai, que permet oferir espectacles de proximitat aconseguint “un feeling molt potent, que ens encanta”, serà també escenari de reconeguts autors de l’escena catalana com ara Manu Guix (que ja va estar la temporada passada) i Lluís Gavaldà (amb un concert a la carta, és a dir, al qual el públic escollirà el repertori.) Amb tot, el 2020 una de les absències notòries serà la del Festival de Jazz de Terrassa, ja que no s’ha pogut tancar una actuació prevista per incompatibilitat de dates. “Esperem recuperar-ho per una altra temporada, ens agrada formar-ne part tractant-se d’un festival de ciutat.”

Ventall
D’altra banda, aquesta vegada els musicals abastaran un ampli ventall de públic: “Dumbo” per als més petits de casa; “Annie”, per a un públic familiar; i “Jekyll & Hyde”, per a un públic adult. Cal no oblidar tampoc la resta de propostes orientades als més petits de la casa, com la visita del famós grup El Pot Petit (pels qui s’ha bloquejat una segona actuació en cas d’esgotar entrades), Pengim Penjam (formació de titelles de Terrassa que celebra el seu 35 aniversari), Tortell Poltrona (amb un homenatge als pallassos de principis del segle XX), Brodas Bros (per tercer any consecutiu) i la màgia de Jorge Blass.

Cal no oblidar tampoc els monòlegs de Toni Moog i de Quim Masferrer (aquest darrer amb un espectacle inspirat en “El foraster”, on el públic serà protagonista.) Un altre conegut actor, Joan Pera, complirà amb la seva clàssica visita al Teatre de Festa Major.

De la programació de clàssica, amb tres propostes, cal destacar l'”Stabat Mater” de l’Orquestra Sonfònica del Vallès. També es podrà escoltar El Cor Canta, amb “Poesia Catalana”, i la performance “Living the Requiem.”.

To Top