Terrassa

El govern impulsa un acord de ciutat contra les tarifes de l’ATM

Els grups municipals de TxT i ERC-MES, integrants de l’equip de govern, impulsen un acord plenari per demanar a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que revisi la política de tarifes pel transport públic per l’any 2020 i hi inclogui una solució per a la zonificació a Terrassa

Com ja es va avançar la setmana passada, el bipartit troba mancances i defectes en la política de tarifes de l’ATM per a l’any vinent. La principal és que "tornen a oblidar-se novament de revisar la zonificació per acabar amb el greuge comparatiu de mantenir Terrassa a la zona 3", malgrat els nombrosos requeriments de la ciutat per passar a la zona 2, igual que Sabadell.

Davant la promesa sense data d’una T-mobilitat que solucioni aquest greuge, TxT i ERC han optat per tornar a pressionar l’ATM a cercar una solució temporal mentre el nou títol de transport no sigui una realitat.

La reivindicació aquesta vegada, però, incorpora una crítica envers alguns dels aspectes de la política de tarifes per a l’any vinent. I és que, si bé es valora positivament la decisió de l’ATM de reduir en un 25% el preu dels títols d’ús habitual (la nova T-usual), es rebutja les decisions al voltant dels títols l’ús ocasional i de convertir la T-10 en un títol unipersonal (T-casual). Aquest factor elimina la possibilitat de compartir targeta en viatges en grup o família i "aconsegueix l’efecte advers al desitjat, és a dir, el de promoure l’ús del transport públic en comptes del vehicle privat", denuncia el govern. És per això que requereixen a l’ATM l’anul·lació de l’ús unipersonal i que revisi el cost dels títols de transport per assegurar que compleixen l’objectiu amb què han estat ideats.

Cs també ho rebutja
El portaveu de Ciutadans (Cs), Javier González, també ha criticat les noves tarifes. Considera que "l’augment de preus del transport metropolità va contra les famílies". El regidor ha qualificat d’"injustificat" l’increment en un 11% de la targeta T-10. González ha incidit en què el fet que aquesta targeta ja no es pugui compartir "encarirà més el transport familiar, fins al punt que resultarà més barat desplaçar-se amb cotxe en els trajectes entre Terrassa i Barcelona".

González ha assenyalat que, en el cas de Terrassa, el fet d’haver d’utilitzar un títol de tres zones, "suposa un sobrecost addicional i una situació de discriminació". A més, ha criticat "el secretisme" amb el qual s’ha realitzat aquesta revisió de tarifes. "El 31 d’octubre va haver-hi consell d’administració de TMB i no es va donar cap informació sobre les noves targetes de mobilitat, tan sols es va presentar el pressupost", s’ha queixat el regidor.

To Top