Terrassa

Els “teloners” detinguts són d’un mateix clan

Són tots d’una mateixa família. Van ser detinguts 23 i sis, els caps, han ingressat a presó. Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització dedicada al robatori de mercaderies de camions amb el mètode dels "teloners": tallaven les lones per comprovar la càrrega. Si els interessava, la robaven. Part dels integrants vivia a Terrassa. La policia ha recuperat mercaderies sostretes per valor de 550.000 euros.

L’operatiu policial es va executar el 12 de novembre amb escorcolls a domicilis que els detinguts tenien a Terrassa, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Mataró i Sant Fost de Campsentelles. Ahir, els mossos van fer públic el balanç definitiu: 23 persones d’un mateix clan familiar detingudes, divuit homes i cinc dones, de nacionalitat espanyola. Són presumptes autors de quinze robatoris amb força a interior de vehicle i tres robatoris amb intimidació.

A finals de maig, els mossos van detectar un augment dels robatoris a camions en àrees de descans i servei de l’AP-7. El patró es repetia. Els lladres eren "teloners". Durant la nit una part del grup es desplaçava fins a les zones on estacionen els camions i tallaven les lones per comprovar la càrrega. En una nit podien inspeccionar quaranta camions.

Un cop localitzaven gènere del seu interès, deixaven una persona vigilant i activaven els vehicles de càrrega, normalment furgonetes. Quan aquestes arribaven a la zona "el grup tornava a constatar que no hi havia presència policial", diuen els mossos. Els sospitosos utilitzaven per cometre els robatoris vehicles a nom de testaferros que havien adquirit amb documentació falsificada,

Els lladres forçaven la porta de darrera dels camions per descarregar la mercaderia triada. L’operació no durava més de deu minuts. Intimidaven i agredien els camioners si aquests baixaven de la cabina per comprovar què succeïa.

Partides senceres
La banda transportava la mercaderia a cases o locals on hi romania fins que era venuda al seu entramat de receptadors. En algun cas es desprenien de partides senceres en menys de dotze hores. Sobretot seleccionaven roba i sabates, electrònica de consum i alcohol. El clan familiar estava liderat per un matrimoni de Barcelona, al districte de Sant Martí.

En l’operatiu, els mossos van desmantellar dues plantacions de marihuana, amb un total de 500 plantes (el valor, de més 200.000 euros) que dos arrestats tenien als seus domicilis a Terrassa i a Trinitat Nova, a Barcelona.

To Top