La Fiscalia de Brussel·les va acceptar ahir la petició de la defensa de l’exconseller terrassenc Lluís Puig i de Toni Comín de celebrar una vista conjunta el 16 de desembre amb l’euroordre emesa per la Justícia espanyola contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.
La justícia belga va decidir així ajornar la vista fixada per ahir sobre l’euroordre contra els exconsellers presents a Bèlgica Comín i Puig, després d’una audiència formal de menys d’una hora en un tribunal flamenc de la Cambra del Consell de Brussel·les, jutjat de primera instància. S’encarregarà del cas el mateix jutge que té assignat el cas de Puigdemont, que és també el mateix magistrat que es va ocupar de la primera euroordre del 2017, va explicar Comín.
El Tribunal Suprem espanyol reclama Puigdemont i Comín per sedició i malversació, i Puig només per malversació. Els advocats dels tres polítics independentistes faran una "defensa conjunta" dels seus clients, però tècnicament són tres casos diferents i, eventualment, el jutge ha de dictar tres sentències diferenciades. Abans de la nova vista del 16 de desembre, Paul i Simon Bekaert, advocats de Comín i Puigdemont a Bèlgica pel que fa a les euroordres, hauran de presentar els seus al·legats per escrit abans del 25 de novembre.
El fiscal presentarà el seu abans del 5 de desembre i la defensa dels polítics lliurarà el seu al·legat escrit final abans del 12 de desembre, quatre dies abans de la vista, que serà a porta tancada. Serà aquest magistrat d’un jutjat flamenc de primera instància de la Cambra del Consell qui eventualment decideixi si lliura o no als consellers, sentència que es pot recórrer en apel·lació i cassació. El procediment de resolució de l’euroordre sol tenir un termini de 60 dies que es poden allargar a 90 o fins i tot més enllà d’aquest temps en circumstàncies excepcionals.