Terrassa

Rebaixen la pena a un maltractador pels retards en la causa

Un maltractador ha estat condemnat per abandonar abans d’hora el treball social que havia de fer en compliment d’una condemna. Però la Justícia ha rebaixat la pena a l’acusat perquè el seu procés va durar més del compte: d’haver de pagar 1.440 euros passa a abonar just la meitat, 720 euros.

L’acusat, d’origen dominicà, va ser condemnat a l’octubre del 2010 pel jutjat penal número 2 de Terrassa. El delicte: maltractament. La pena: entre altres, la de 31 dies de treballs en benefici de la comunitat (TBC). El processat es va comprometre a començar els treballs socials en una residència el 23 d’abril del 2013 i acabar-los el 3 de juliol del mateix any.

No ho va fer. El jutjat penal número 2, el mateix que li havia imposat els TBC, va veure el cas i va dictaminar que el reu només havia complert sis de les 31 jornades imposades. I tal incompliment era injustificat. I el va tornar a condemnar, en aquesta ocasió a dotze mesos de multa a raó de 4 euros de quota diària per trencament de condemna.

La seva defensa va apel·lar la sentència, al·legant error en l’apreciació de la prova i prescripció dels fets. L’Audiència Provincial rebutja aquests motius, però sí que constata que la causa va estar paralitzada durant més de tres anys, per la qual cosa ha d’estimar-se una circumstància atenuant molt qualificada. La pena ha de ser rebaixada en un grau i passa a ser de sis mesos i un dia de multa a 4 euros de quota diària. És a dir, 720 euros.

To Top