Terrassa

Un esvoranc de 7 metres a l’avinguda del Vallès

Un tram de la vorera de l’avinguda del Vallès va patir ahir migdia un espectacular esfondrament provocat, possiblement, pels darrers aiguats, informa l’Ajuntament de Terrassa. L’administració va procedir ahir al tall del tram al trànsit en sentit Nord, a l’alçada del pont del carrer d’Almeria, cap on es van desviar els vehicles, que han de pujar l’avinguda pel costat est (per la banda de Les Arenes-La Grípia i Can Montllor).

Aquesta mesura es va prendre ahir fins que es puguin dur a terme les obres de reparació de l’esvoranc i de les afectacions causades pels aiguats. L’Ajuntament de Terrassa ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que dugui a terme de manera urgent els treballs de reparació.

El tram es troba concretament al marge dret aigües avall de la riera de les Arenes, just passat el pont de Sant Llorenç. "Aquest tram ja havia quedat afectat per les pluges del 15 de novembre de 2018, i arrel d’això l’Ajuntament ja va sol·licitar a l’ACA sense èxit que actués reforçant l’endegament en aquell punt", informen fonts municipals.

Després dels aiguats del 22 d’octubre de 2019, l’Ajuntament va detectar que les pluges havien tornat a provocar un nou moviment del mòdul del mur de contenció d’aquest mateix tram de la riera i així ho va tornar a notificar a l’ACA.

En el moment que es va produir ahir en aquests mòduls l’esfondrament d’un tram de la vorera, es va comprobar que els dos mòduls següents van patir moviments.

«És preocupant que tot i les vegades que ho hem demanat a l’ACA -va denunciar ahir la regidora de Rieres Jennifer Ramírez-, aquesta no hagi fet res fins ara, i que només actuï amb caràcter d’emergència un cop ja s’han produït els danys. La manca de conservació de les infraestructures d’endegament de les rieres acaba perjudicant a la ciutat».

El tram afectat estava tancat i senyalitzat des de desembre de 2018. Amb l’incident d’ahir, que ha deixat un esvoranc de quasi tot l’ample de vorera per uns 7 metres de longitud, l’Ajuntament va tallar ahir la circulació en sentit nord per garantir la seguretat del trànsit.

To Top