Terrassa

Ciutadans organitza un cicle de conferències

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, va presentar ahir "un cicle de conferències que posen el focus en la violència psicològica", organitzat per la mateixa formació taronja.

La iniciativa s’emmarca en la campanya contra les violències masclistes 2019, sota el lema "#NiUnaMés", que se celebra al llarg d’aquest mes coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere, el pròxim 25 de novembre.

L’activitat organitzada per Ciutadans es desenvoluparà a l’Aula Magna del Centre Cultural de Terrassa i consistirà en dues xerrades de psicòlegs especialitzats en maltractament psicològic. A més hi haurà una tercera xerrada que anirà a càrrec de responsables de la Unitat d’Atenció a la Víctima de la Policia Municipal de Terrassa.

Isabel Martínez ha recalcat que "la violència que més es produeix en la nostra societat és la psicològica". Per aquesta raó, aquest serà el tema que centrarà la conferència amb la qual arrencarà l’activitat de Ciutadans divendres vinent, dia 15, a les set de la tarda.

Abús narcisista
La primera de les conferències es presenta sota el títol de "Maltractament psicològic. Una violència invisible", i estarà protagonitzada pel psicòleg general sanitari i especialista en psicoteràpia, Xavier Oñate Pujol. Aquest professional explicarà qui duu a terme aquesta violència, per què, quines són les seves característiques, què és l’abús narcisista i quines són les conseqüències per a les víctimes.

La segona xerrada tindrà com a ponent Omar Rueda Díaz, educador, psicoterapeuta i psicòleg. La conferència es centrarà en "Cómo romper con el vínculo en el abuso narcisista", i tindrà lloc el divendres 22 de novembre, també a les set de la tarda.

El cicle es tancarà el dia 28, a les sis de la tarda, amb la conferència "La Unitat d’Atenció a la Víctima de la Policia Municipal de Terrassa". El sergent Jordi Marin Santos i la membre de la UAV Mari Cruz Blanco Carujo explicaran els serveis d’assessorament, seguiment i acompanyament de les dones i la protecció.

To Top