Terrassa

Armengol: “La ciutat ha tornat a apostar pel PSC”

El PSC ha expressat la seva "satisfacció" pels suports rebuts a les eleccions d’aquest diumenge. "Estem contents pel resultat a Terrassa. Hem tornat a guanyar, com ja vam fer a l’abril, i això ens omple de satisfacció", ha comentat Marc Armengol, portaveu del grup municipal socialista.

Armengol creu que els resultats dibuixen una ciutat clarament d’esquerres, on les opcions de progrés s’han imposat a la resta i, dintre d’aquestes, sobresurt el PSC. "S’ha demostrat, un cop més, que Terrassa és una ciutat d’esquerres, és una ciutat progressista i ha tornat a apostar pel PSC", subratlla el regidor, qui es mostra també molt satisfet pels vots obtinguts pel seu partit tant a la resta de Catalunya, com a la resta d’Espanya.

Armengol remarca que "el PSC ha estat la força majoritària a la província de Barcelona i ha tret uns bons resultats al conjunt de Catalunya". Tot i que els republicans han tornat a guanyar les generals a Catalunya, els socialistes egarencs valoren molt aquesta segona posició. "El PSC ha quedat segona força, molt a prop d’ERC. Podríem parlar, pràcticament, d’un empat tècnic", insisteix Armengol. Aquest escenari polític, afegeix, "demostra que el PSC a Catalunya és un partit essencial per poder resoldre l’atzucac en què estem ficats".

En l’àmbit espanyol, Armengol considera que en el descens de vots del PSOE ha estat rellevant l’abstenció, que els ha "penalitzat".

Tot i la seva satisfacció general, el socialisme egarenc està "molt preocupat per l’auge de la ultradreta". Armengol considera inquietant "el transvasament de vots de la dreta de Cs cap a la ultradreta de Vox". Creu que "no hi ha un únic factor" que expliqui l’ascens del partit de Santiago Abascal. Considera que la ultradreta sempre hi ha sigut, però "abans estava dins el PP i després va sorgir Cs, que no se sabia molt bé a què jugava". Finalment, diu, s’ha vist que "és de dretes i Vox li ha fet el ‘sorpasso’".

"Amb Casado, no"
El portaveu local demana a la resta de forces "de caràcter d’esquerres i de centreesquerra" que "facilitin un govern estable que permeti plantar cara a aquest grup feixista" i governar amb solidesa els pròxims quatre anys.

Armengol es mostra partidari d’una aliança amb Unidas Podemos davant d’una possible gran coalició amb el PP. Assegura que suscriu el crit de la militància socialista que diumenge a la nit li deia a Pedro Sánchez a la seu de Ferraz "Amb Iglesias, sí. Amb Casado, no". Aquesta vegada, sí. Armengol confia que el PSOE formarà govern. "El que volem és que hi hagi bona voluntat i generositat per totes les forces d’esquerres i que, d’una vegada per totes, es pugui constituir un govern progressista per tirar el país endavant", espera.

To Top