Terrassa

Jordi Ballart rep una delegació de l’Observatori de l’Aigua

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va rebre dilluns a una delegació de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa, l’organisme consultiu i fiscalitzador de la gestió pública de l’aigua a Terrassa.

Ballart va estar acompanyat de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i del regidor d’Urbanisme, Carles Caballero. La delegació de l’observatori estava encapçalada pel seu president, Juan Martínez, que va presentar a l’alcalde els objectius i funcions d’aquest organisme.

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa es va constituir el passat mes de febrer com un organisme autònom, però adscrit a l’Ajuntament de Terrassa. Té un caràcter consultiu, assessor, deliberatiu i propositiu, amb capacitat per a elaborar estudis, informes i propostes en la gestió de l’aigua.

Decisions
L’observatori també té potestat per tirar endavant acords que hauran de ser considerats pel govern municipal. L’objectiu és incorporar la participació ciutadana "en la definició de polítiques i decisions estratègiques per al bon funcionament del servei", diu el Consistori.

Entre les seves funcions destaquen la presentació de propostes per al funcionament de Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL, l’empresa municipal (Taigua com a nom comercial) que gestiona el subministrament d’aigua a Terrassa des del desembre del 2018. L’organisme pot elaborar estudis i informes, i informar i formar els ciutadans. Una de les seves comeses es el control públic en la rendició de comptes.

La creació de l’observatori estava vinculada a la implantació del model públic de gestió. En aquest òrgan requeia la supervisió de la gestió de la societat municipal. Es tractava de donar un aval de transparència al servei. La posada en marxa de l’observatori, integrat per més de vint entitats i col·lectius, la va liderar la Taula de l’Aigua.

To Top