Terrassa

El ple autoritza avui una nova pròrroga del servei d’autobusos

El ple de l’Ajuntament tornarà a aprovar avui una nova pròrroga a Tmesa perquè continuï prestant el servei d’explotació de la xarxa d’autobusos a Terrassa durant l’any vinent. Aquest serà un dels temes que passaran a debat pel ple i que generarà més incomoditats, tant al govern com a l’oposició.

ERC, ara en el govern, va anunciar el mandat passat, a l’oposició, que no donaria suport a cap més pròrroga del servei. Tanmateix, no s’espera que ara voti en contra. La concessió a Tmesa, de 1989, contemplava uns terminis que ja s’han esgotat (20 anys de contracte més 10 de pròrroga), però cal perllongar el contracte per garantir el servei mentre el govern decideix el model de gestió i el nou gestor (públic o privat) se’n fa càrrec.

En l’apartat de propostes de resolució, se’n debatran quatre mocions. Una d’elles ha estat presentada conjuntament pels tres grups de l’oposició (PSC, Cs i JxT). Es tracta de posar en marxa un concurs d’idees, de la mà de professionals de l’arquitectura i l’urbanisme, per determinar l’ús futur del pàrquing del Portal de Sant Roc. En paral·lel, una taula de participació ciutadana faria seguiment de tot el procés. Tot i que la regidoria de Mobilitat ha demanat que es retiri la proposta, els tres grups impulsors no tenen intenció de fer-ho i volen debatre sobre el futur d’aquesta infraestructura.

To Top