Terrassa

La pluja provoca inundacions i el tancament d’una biblioteca

L’estampa va ser l’acostumada. Inundacions en la xarxa viària de Terrassa, embornals saturats, baixos negats, sirenes en la nit, talls de trànsit. La tempesta del dimarts, que ahir encara va cuejar, va motivar desenes d’actuacions dels serveis d’emergències. No va haver-hi danys greus en la via pública, però la Policia Municipal degué tallar diverses vies. L’avinguda del Vallès, per exemple. La biblioteca del districte 6 no va poder obrir les seves portes. Estava inundada.

Bombers de la Generalitat va rebre uns cent avisos per la intensa pluja des de les 3.09 de la tarda del dimarts fins al migdia d’ahir. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a Terrassa es van acumular 88,6 litres d’aigua per metre quadrat durant la jornada del dimarts. La nit va ser especialment dura. Ahir es van registrar, fins el migdia, 4,6 litres.

La rotonda del Doré va ser un exemple d’espai inundat, amb embornals tapats per les fulles d’arbres, amb policies i ciutadans maldant-se per desembussar el clavegueram a mitjanit perquè les clavegueres poguessin absorbir, per fi, l’aigua que convertia la zona en un llac. Així va ocórrer. Com per art d’encantament, va ser retirar els obstacles d’embornals i la situació tornar a la normalitat. Clar, tampoc plovia ja després del diluvi de poc abans. Eren les 00.30 d’ahir. L’aigua negava un bar i un basar, i un aparcament del carrer de Watt que ja ha sofert episodis similars en els últims anys.

Tapes del clavegueram
La nit va ser agitada pels bombers, però no menys per la Policia Municipal i altres serveis locals. En la major part dels casos, segons l’Ajuntament, les actuacions policials es van centrar en senyalitzar els indrets de la xarxa viària on es van aixecar tapes del clavegueram, sobretot a partir de les onze de la nit de dimarts, i en la restricció del trànsit en els trams més afectats.

Agents de la Policia Municipal van tallar i desviar durant la nit de dimarts la circulació a l’avinguda del Vallès, sota el pont de la carretera de Rubí, que va quedar inundat tant a la part est com a l’oest. Les inundacions en aquest sector són habituals. Poc després, la policia també va tallar l’avinguda sota el pont de la C-58, per la part est i en els dos sentits. Altres punts que també es van tallar al trànsit van ser el carrer de Colom, sota el pont de la C-58, i el carrer de Badalona, davant de la Zona Esportiva de Can Jofresa. Així mateix, es va tallar l’accés a les Martines des de la carretera de Rubí sota el pont de la C-58, i l’accés al carrer del Tren de Baix des de la rotonda de Santa Eulàlia per acumulació d’aigua.

Les restriccions viàries es van aixecar a mesura que la situació es normalitzava. El 010 va rebre trucades per caiguda de branques d’arbres. Alguns carrers, places i parcs van quedar afectats per acumulacions de pedres o terres. Va haver-hi despreniments a l’avinguda de Font i Sagué (polígon de Can Petit), entre l’avinguda del Vallès i la rotonda de la carretera de Castellar. Segons el govern municipal. el ventall de desperfectes abastava l’afectació de voreres, calçada, parcs, murs i talussos “per esllavissaments de sorres, pedres i restes vegetals, caigudes d’arbres, tolls de dimensions importants a diverses zones, etc”.

Els serveis municipals de Gestió de l’Espai Públic, Eco-Equip, Mobilitat i Medi Ambient encara treballaven ahir a la tarda per restablir-hi la normalitat.

Terres, pedres
Es retiraven terres, pedres i restes vegetals als polígons industrials del sud: a Santa Margarida, Can Guitard i Can Parellada. Operaris municipals treballaven en dos punts de la ronda de Ponent (pont del carrer Dom Bosco i tram Sardenya-Dr. Fleming) i al parc de les Gueraldes. Al Parc de Vallparadís es van acumular terres a la Font de l’Apotecari. Es va desbordar el canal al pla del Mas de la Castlània i es va embussar l’embornal de la Devesa.

La Biblioteca del Districte 6 no va poder obrir les seves portes a causa de l’entrada d’aigua a part de l’equipament. Es treballava per reobrir la biblioteca avui. Tot i que la situació estava “força normalitzada” a la tarda, l’Ajuntament mantenia en Prealerta el Pla d’Emergència Municipal.

To Top