Terrassa

Rafael Tello deixa de ser el cap de la comissaria dels Mossos

La setmana passada estava al peu del canó, al capdavant de l’operatiu policial de control de les manifestacions de protesta convocades contra la sentència del "procés". Va arribar al març del 2018 a Terrassa i en uns dies marxarà. Rafael Tello Sánchez (Barcelona, 1972) deixa de ser cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Terrassa.

Malgrat la seva breu estada a la direcció de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa, Tello ha deixat empremta tant entre els seus companys com en la resta del col·lectiu policial i en institucions de la ciutat i la seva comarca.

Esportista, pare de tres fills, molt educat, afable en el tracte i treballador infatigable, és llicenciat en Criminologia. Rafael Tello Sánchez ha adquirit ja el rang d’intendent. La seva pròxima destinació, pel que sembla, estarà en una comissaria de Barcelona.

Serà substituït, segons ha transcendit, per l’inspector Jesús Requena. El relleu es realitzarà en els pròxims dies, es preveu que abans que acabi aquest mes d’octubre.

El nou cap de l’ABP egarenca serà el cinquè des de la creació de la comissaria en el desplegament definitiu dels Mossos d’Esquadra, al novembre del 2006. El primer cap va ser Carles Anfruns, que va estar al capdavant de la comissaria de Terrassa entre novembre del 2006 i gener del 2010. El va succeir Antoni Flores, que va dirigir als mossos a Terrassa entre gener del 2010 i abril del 2016, quan va deixar la seva responsabilitat en els mossos i va passar a dirigir la Policia Municipal com a intendent major. Joan Carles Escobar, el seu substitut, va arribar al setembre del 2016 i va marxar al març del 2018.

Escobar va ser substituït per Rafael Tello, un mosso que va ingressar en la policia autonòmica en 1994, amb 21 anys. Va ser cap de la unitat de seguretat ciutadana a Mataró durant set anys.

Després va treballar a Pineda i va dirigir durant tres anys la Unitat Regional de Policia Administrativa de la Regió Metropolitana Nord, a la qual està adscrita l’ABP egarenca. Tello va arribar a Terrassa com a inspector a la fi de gener del 2018 i va passar en tot just un mes d’exercir de sotscap de la comissaria a substituir a Joan Carles Escobar.

Ara cedirà el testimoni per a fer-se càrrec d’una comissaria al centre de Barcelona.

El pròxim intendent, segons ha trascendit, serà Jesús Requena. Es tracta del cinquè cap dels Mossos a Terrassa des de la creació de l’ABP, l’any 2006

To Top