Terrassa

Les celebracions de Sant Galderic

Sant Galderic és el patró de la pagesia catalana. I té dedicada una fundació a Terrassa amb el seu nom. Es tracta d’una activa entitat que, entre altres comeses, celebra cada any la festivitat del patró amb una sèrie d’actes que acabaran diumenge que ve. Dissabte passat es va celebrar una missa.

El programa d’actes va començar fa una setmana, el dimarts 15 d’octubre, en el local de la fundació al carrer de Colom. Allà va tenir lloc la presentació de l’estudi "Noves explotacions agrícoles a Terrassa", a càrrec de Joan Simó, director de la Fundació Miquel Agustí.

En el mateix local es va desenvolupar el divendres la presentació del llibre "Recull de records de la pagesia de Terrassa", editat per la asociació El Llibre de la Vida i la Fundació Terrassenca Sant Galderic. Núria Marín, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, va clausurar l’acte.

El programa es va reprendre el dissabte amb una missa solemne a la parròquia de Sant Josep i un piscolabis. Es van lliurar Goigs de Sant Galderic, poms d’espigues i una coca, i les ajudes econòmiques anuals, una quinzena. L’última jornada de les celebracions serà la del diumenge vinent, amb una visita al celler de Can Morral del Molí (a la carretera d’Ullastrell a Olesa) i a la Biomasia de Ca n’Oliveró, a la carretera de Martorell.

La sortida, que inclou un dinar al restaurant Ca l’Esteve, s’iniciarà a les 9.30 del matí a l’estació d’autobusos. Per als socis i parelles serà gratuït. Per altres familiars el cost serà de 20 euros. Els no socis de la fundació han de pagar 40 euros.

To Top