Terrassa

El Bisbat no permet la pregària pels presos en una parròquia

La plataforma Església i Catalunya havia organitzat "una vetlla de reflexió i pregària en solidaritat amb els encausats per l’1 d’octubre". Estava tot previst per avui a la parròquia del Carme. Però l’acte no es farà a la parròquia del Carme ni a cap altre temple catòlic. Tindrà lloc a una església evangèlica. I no es farà a cap temple catòlic per decisió del Bisbat de Terrassa, que no permet cap acte amb connotacions polítiques a esglésies de la diòcesi.

Es tractava, segons els organitzadors, de repetir el mateix esquema de pregària "que es va fer a Montserrat el dia 5 d’octubre i que va omplir la basílica de gom a gom". Església i Catalunya havia convidat a les famílies dels acusats de la diòcesi: Josep Rull, Lluís Puig, Raül Romeva, Jordi Turull, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Pere Soler. "Esperem que hi puguin ser. No ens oblidarem tampoc de les famílies dels CDR, empresonats fa més de vint-i-cinc dies. Les seves famílies i ells pateixen també massa i mereixen la nostra pregària, solidaritat i suport", deia dimarts la plataforma en un comunicat.

L’abast de la proposta era diocesà de manera intencionada, i la plataforma ho va justificar "perquè la diòcesi com a tal no promou aquesta solidaritat tant humana i cristiana". I afegia: "Si no ho fem nosaltres no ho farà ningú".

Ho faran ells, avui a les nou del vespre, però no a la parròquia de la Mare de Déu del Carme. L’acte tindrà lloc a l’Església Evangèlica Unida, a l’avinguda de Béjar.

Normativa
"El Vicari Episcopal de Terrassa-Sabadell de la Diòcesi de Terrassa ha exhortat al rector de la parròquia a no obrir l’església per a la Vetlla de Reflexió i Pregària, obligant-nos a un trasllat forçós", diu la plataforma. I afirma que el Bisbat de Terrassa ha desenterrat un document del 2016 del Consell de Govern i els Arxiprestos de la Diòcesi, document que no permet que es faci cap pregària amb "connotacions polítiques" a esglésies ni locals parroquials. "Aquesta vetlla és la mateixa, fil per randa, que es va fer a la Basílica de Montserrat el dia 4 proppassat. No cal dir com lamentem el fet, que ara no volem jutjar", afegeix Església i Catalunya. "La vetlla la farem a l’Església Evangèlica Unida. "Els en donem molt sincerament les gràcies", conclou el comunicat.

És cert. La normativa de la diòcesi no permet celebrar actes amb connotacions polítiques a esglésies i locals parroquials de la demarcació. "No es cap posicionament, respectem totes les opcions, però no es poden fer actes amb aquestes connotacions siguin de la banda que siguin. La norma va ser consensuada amb tots els organismes. L’Església és de tots", argumenta Fidel Catalán, el vicari episcopal.

To Top