Terrassa

Advocats contra la sentència del “procés”

"Mostrem la nostra indignació i la més absoluta disconformitat amb el resultat de la sentència". Els membres de la junta del Col·legi d’Advocats de Terrassa han expressat en un comunicat el seu parer sobre la sentència del "procés".

"Rebutgem que la via judicial, i menys la via penal, sigui la solució a les legítimes, pacífiques i democràtiques aspiracions de la nostra societat", diu el comunicat. I denuncia que la resolució del Tribunal Suprem "prejutja fets i persones que no han sigut part en la causa i que es troben encara a l’espera de judicis penals amb acusacions i peticions de penes molt elevades, com és el cas del nostre company Pere Soler". La junta, que destaca el seu suport al terrassenc Josep Rull, entén que, "tal i com han posat de manifest i denunciat diverses organitzacions internacionals de defensa dels drets humans, els condemnats no han gaudit d’un judici just donat que no s’ha respectat el principi de presumpció d’innocència, el dret a un jutge predeterminat per la llei, i d’altres garanties processals".

El Consell General de les Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya considera que la sentència "és conseqüència d’un procés de judicialització de la política, i no ajuda a resoldre el problema de fons, quin és l’encaix de Catalunya, les aspiracions d’una part de la ciutadania catalana i a la llibertat d’expressió". La resolució judicial "ha contribuït a l’enquistament d’un conflicte polític. La responsabilitat de la seva resolució corresponia a l’àmbit de la política, del que no hauria d’haver sortit", indica el consell de cambres en un comunicat.

To Top