Terrassa

Vetlla i pregària solidària amb els encausats per l’1-O

La plataforma Església i Catalunya ha organitzat per aquest dissabte, a les 21 h del vespre, una vetlla i pregària en solidaritat amb els encausats per l’1-O. L’acte tindrà lloc a la Parròquia del Carme de Terrassa, situada a l’avinguda Abat Marcet cantonada amb el carrer d’Independència.

Des de la plataforma expliquen que es tracta de repetir el mateix esquema de la que es va fer a Montserrat el passat 5 d’octubre i que va omplir la basílica de gom a gom. L’organització ha convidat a les famílies dels empresonats de la diòcesi: Raúl Romeva, Josep Rull, Lluís Puig, Jordi Turull, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Pere Soler, i esperen que puguin ser. Tampoc s’oblidaran de les famílies dels CDR, empresonats fa més de 25 dies. "Les seves famílies i ells pateixen també massa i mereixen la nostra pregària, solidaritat i suport", diu la nota informativa.

Precedents
Església i Catalunya és una plataforma creada a l’abril del 2015. El moviment aplega a hores d’ara una quinzena de grups d’església de base i institucions eclesials del país. L’acte que faran aquest dissabte està obert a totes les parròquies i esglésies cristianes o no que hi vulguin participar. I han donat volgudament "un abast diocesà perquè la diòcesi, com a tal, no promou aquesta solidaritat tan humana i cristiana", considera la plataforma. La vetlla en solidaritat amb els dotze polítics encausats per l’1-O a Montserrat es va celebrar el dissabte, 5 d’octubre, dies abans de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem. Durant la pregària, dos familiars dels polítics empresonats van llegir una carta que els havien fet arribar des de la presó. A l’escrit, els líders independentistes demanaven dialogar amb algú que "no tingués temor de l’escrutini a les urnes". Els encausats van assenyalar que els "dèbils" es refugien "en l’arrogància" i "només imposen". També van assegurar que "el patiment" d’estar tancats no els farà callar. "No permetrem que la més mínima espurna d’odi colonitzi els nostres cors i ànimes", van reblar. El Monestir de Montserrat va emetre un comunicat, hores abans, dient que es desmarcava de les motivacions de la vetlla i subratllava que no era el promotor ni s’hi adheria. Des del monestir van afegir que "permetien la pregària com tantes altres que es fan a Montserrat" però que la condicianaven "al fet que no hi hagués discursos partidistes ni símbols polítics i que la vetlla no es convertís en un acte a favor de la independència".

To Top