Terrassa

Vaga estudiantil de 3 dies per la sentència del 1-O

El Sindicat d’Estudiants (SE) ha convocat una tanda de mobilitzacions la setmana vinent contra la sentència de l’1-O que s’espera que es faci pública dilluns i que ja preveuen que serà "repressiva" contra els polítics empresonats i a l’exili. El SE ha anunciat tres dies de vaga: dimecres, 16, dijous, 17 i divendres, 18. I fa una crida a què se sumin estudiants d’instituts i de facultats universitàries.

A més de la vaga, el SE vol fer més visible la seva protesta al carrer i prepara mobilitzacions a Barcelona i a les principals ciutats del país com Tarragona, Lleida i Girona. L’agenda s’encetarà dimecres amb assemblees informatives als centres de secundària i a les facultats. El dijous començaran les manifestacions a les grans ciutats i es perllongaren fins divendres. A Barcelona hi ha convocada una, els dos dies, a les 12 h del migdia amb trobada a la plaça Universitat. També han convocat a sumar-se a les manifestacions unitàries del divendres a la tarda.

El Sindicat d’Estudiants també demanar aturar les classes en el moment en què es conegui la sentència i sortir massivament a la plaça de Sant Jaume i a les places de les capitals de província i a participar en les concentracions que se celebraran el mateix dia a les 20 h.

El sindicat considera que tot el judici de l’1-0 ha estat una "farsa" i que les mobilitzacions han de ser una resposta a "la victòria que vam obtenir en el referèndum, de l’1-O de 2017, quan a través de la mobilització i l’organització popular vam exercir el dret democràtic de l’autodeterminació, votant a més de forma aclaparadora a favor de la República catalana".

Pel SE, la sentència de l’1-O significarà un abans i després en la històrica política de Catalunya i de l’Estat espanyol".

To Top