Terrassa

El PSC veu un govern “molt car, sense rumb i poc transparent”

El grup municipal del PSC considera que l’acció del govern bipartit en aquests quatre mesos de mandat es caracteritza per ser "improvisada i amb por a la participació", d’aquí la "manca de transparència" a les mesures que ve aplicant. El nou bipartit, amb els seus assessors i l’estructura tècnica directiva, surt "molt car" a la ciutadania, concretament gairebé 700 mil euros més car que l’anterior govern, assegura el PSC.

El principal grup de l’oposició -al govern fins a les darreres eleccions municipals- critica que l’executiu encapçalat per Jordi Ballart està "més enfocat a satisfer les necessitats dels dos partits" que el conformen, que no pas les de la ciutat. El líder del PSC, Alfredo Vega, critica que ha "imposat" la seva majoria absoluta per actuar amb "manca de transparència i participació". Posa com a exemple, el fet d’haver tret competències al ple per portar-les a la junta de govern, el canvi d’hora dels plens, la reducció de la participació de l’oposició en els consells d’administració de les empreses o el fet de "treure" el representant del ple al consell de govern del Consorci Sanitari de Terrassa. Mentrestant, assegura el socialista, l’alcalde "no hi va" a aquest òrgan de govern, "ni tampoc a les juntes de portaveus". "El veiem inaugurant botigues, però no a la constitució del Consell Comarcal ni a l’acte d’agraïment a les entitats per Festa Major", critica.

Mesures "improvisades"
Vega també va denunciar "la falta de rumb" del bipartit. Assegura que coincideixen en la necessitat de fer una ciutat més sostenible, però no en la manera com s’han dut a terme tots els canvis viaris al centre i el tancament del pàrquing del Portal de Sant Roc. També veu bandades en la posició sobre el IV Cinturó o en el futur de les rieres. "Es vol fer veure que es fan moltes coses, però el que realment hi ha al darrere és manca de projecte de ciutat", denuncia Vega.

Els socialistes critiquen l’estructura del nou govern. Al fet que siguin més regidors, s’hi suma l’augment dels assessors i de l’estructura tècnica directiva. "La realitat és que s’ha desdoblat l’àrea de Territori, amb el cost que això implica", assenyalen. Malgrat aquest "encariment", l’organització "no és més forta". Per exemple, "en una àrea històrica com la de Territori, amb molt de prestigi, la cúpula tècnica la formen tres advocades, molt bones totes elles, però no hi ha cap enginyer, urbanista o arquitecte".

En l’àmbit dels càrrecs de confiança, el PSC denuncia que "ens volen colar com a assessors de ciutat el que són assessors de partits". Es refereix a la nova assessora en xarxes socials, el de "propaganda" en Promoció Econòmica i el d’Educació. La primera "és una activista en xarxes socials" vinculada a TxT i els altres dos, a ERC. Terrassa, va dir, necessitaria experts "potents" en temes cabdals per la ciutat com la mobilitat, les rieres o els residus, però no en àmbits vinculats a la comunicació, on l’Ajuntament ja departaments dotats de personal.

To Top