Terrassa

La dona que va destrossar tres cotxes a puntades i cops amb una ampolla

Ella sola va destrossar tres vehicles en un moment, en el mateix carrer de Terrassa. A puntades, i això que la van trobar descalça, i a cops amb una ampolla de cervesa. És autora d’un delicte continuat de danys i ha de pagar 2.700 euros de multa i 1.076 en indemnitzacions.

No ha transcendit què se li va passar pel cap per a emprendre aquella orgia de destrosses. Va ocórrer el 9 de juliol del 2018, a les 2.30 de la matinada. L’acusada, espanyola, major d’edat, amb antecedents penals, era al carrer del Consell de Cent. Allà es va posar a donar cops i puntades de peu a tres vehicles estacionats. Va causar danys a un Toyota Auris, a un Ford Ka i a un Seat Ibiza.

El jutjat penal número 1 de Terrassa li va imposar una pena de multa de vint-i-quatre mesos a raó de 15 euros de quota diària (10.800 euros) i el pagament de les costes del procés. I devia pagar 1.076 euros als amos dels cotxes destrossats.

Ella, la processada, va recórrer la resolució judicial. La seva defensa assegurava que s’havia vulnerat el dret a la presumpció d’innocència: no hi havia cap prova de la seva culpabilitat. I si se la considerava culpable, la pena de multa era desproporcionada, injustificable tenint en compte la quantia dels danys causats i sense atendre la capacitat econòmica de la imputada.

Absolució desestimada
L’Audiència Provincial desestima l’apel·lació pel que fa a la petició d’absolució. Diu que per a acceptar l’existència d’error en l’apreciació de les proves és necessari que aparegui "de manera palmària o evident" que els fets manquin de suport probatori.

No pot equiparar-se a l’error la simple discrepància. I el jutjador terrassenc era el que estava en millors condicions "per a obtenir una valoració objectiva i crítica" dels fets. Existeix prova de càrrec suficient, segons manifesta el tribunal, per a decidir la responsabilitat penal de l’acusada, qui, a més, no es va presentar al judici. Per tant, no es va poder ponderar la seva versió del que havia succeït.

Les proves en contra seva eren òbvies: un testimoni va assegurar, sense fissures en les seves declaracions, haver vist a l’acusada colpejant els cotxes amb una ampolla de cervesa. Uns agents de la Policia Municipal van arribar al carrer del Consell de Cent després d’un avís. I els guàrdies van veure a la dona, descalça, propinant puntades a les portes laterals d’un dels automòbils. És clar que va ser ella, ve a dir el tribunal.

Els magistrats sí que estimen una part dels arguments del recurs i rebaixen la pena a la imputada. No aprecien "continuïtat delictiva" en l’acció d’aquella nit i redueixen la multa a nou mesos amb quota diària de 10 euros: de 10.800 euros a 2.700. Segons estableix l’Audiència Provincial de Barcelona, no escau imposar la pena prevista en la seva meitat superior. Els danys provocats no eren quantiosos, afirma. La quota imposada en la primera resolució excedia de les quanties normals, conclou.

To Top