Terrassa

Com salvar una empresa de suc de taronja que té pèrdues

Ja fa molt de temps que les empreses demanen enginyers multidisciplinars, que puguin tant liderar el procés de creació d’una eina fins a posar-la al mercat per la seva comercialització. És per aquest motiu que en l’oferta d’estudis tecnològics existeix l’especialitat d’organització industrial per tal de tenir coneixements en l’apartat més administratiu.

La multinacional Henkel, dedicada a detergents, cosmètica i adhesius, és una de les empreses que aposta per aquest doble perfil de l’enginyer. I una de les línies de treball que té per la motivació és la convocatòria d’una competició europea, la denominada "Fresh Connection", en la qual es presenta un cas empresarial pràctic pel qual els concursants han de donar solucions al llarg de dues jornades.

El campus de la UPC de Terrassa ha estat triada aquest any per celebrar una de les fases territorials del certamen. Des d’ahir i fins avui, un total de sis equips de joves s’han tancat en una aula de l’edifici històric, reconvertida en un gran despatx, per reflotar una empresa de suc de taronja que està a punt de tancar portes. Els grups estan formats per treballadors d’Henkel i cada un d’ells incorpora un alumne de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (Eseiaat).

Nil Busquets, estudiant del màster en Enginyeria Industrial, és un dels participants al concurs. Nil va valorar l’experiència al cap de poques hores de començar. "És un projecte molt estimulant perquè t’obliga a replanificar una empresa que té pèrdues i l’has de salvar. Jo crec que és una bona pràctica real per aprendre, compartir coneixement i treballar amb equip. A més, el fet d’estar amb companys que ja tenen experiència laboral, és enriquidor".

Un rol
En aquest certamen empresarial simulat cadascun dels membres que participen juguen un rol concret. El Nil assumeix el de la cadena de subministrament mentre que els seus companys se n’encarreguen de les seccions d’operacions, compres i vendes. L’estudiant diu que aquesta feina que desenvoluparà és nova per ell. "Actualment, treballo a una empresa de maquinària industrial, Prodec, a Castellar del Vallès. Estic a vendes per la qual cosa m’anirà bé aprendre altres tasques. I el mateix passa amb els treballadors d’Henkel. Cadascun d’ells ha de fer una altra feina diferent de la que té a l’empresa. També és interessant perquè tot el treball es fa amb anglès".

A més del Nil Busquets, hi participen Enric Cura, Clara Escrivà, Alícia Galarraga, Andrea Pérez i Aleix Yébens. La majoria d’aquests sis estudiants estan cursant a l’Eseiaat dobles màsters en tecnologies industrials o aeroespacials combinats amb el màster en Organització Industrial.

To Top