Terrassa

El bipartit dibuixa la ciutat de la pròxima dècada

Transformació, canvi, il·lusió i futur. Aquests van ser alguns dels conceptes més repetits ahir a la presentació del programa de govern 2019-2023 redactat per TxT i ERC. L’alcalde, Jordi Ballart, va assegurar que aquest és el document on es demostra que es vol fer "un gir" al govern per fer una "ciutat diferent". I segons va dir, no n’hi haurà prou amb quatre anys. L’ambició és anar construint la Terrassa amb la vista posada en el 2030. "No ens posem límits. La Terrassa de la pròxima dècada serà la que vulguem entre totes i tots", va concloure el primer edil.

Des de la signatura del pacte de govern, TxT i ERC no es cansen de repetir que aquest és l’executiu del canvi. I ahir no va ser una excepció. El rebatejat pla de mandat porta per títol "Cap a un nou model de ciutat", per visibilitzar aquesta intenció de dibuixar "la Terrassa del canvi". Ballart va subratllar ahir que és "el primer cop en 40 anys de democràcia que no hi ha continuïtat al govern municipal". I aquest relleu, reivindica, s’ha de notar. "Som un govern nou, de transformació, que volem que canviïn moltes coses i que tenim les mans lliures", va remarcar.

El "renéixer" de Terrassa
Per fer-ho compten amb un ampli document que dibuixa deu grans objectius estratègics que es van concretant en 178 eixos d’actuació. Tot i la dificultat per sintetitzar l’ambició del bipartit, l’alcalde va resumir que el programa de govern "posa el benestar de les persones al centre de totes les polítiques".

L’altre soci de govern, ERC, va assegurar que el que pretenen construir és el "renéixer" de Terrassa. "Aquest és un govern per seguir construint el present, però amb l’objectiu clar de canviar el futur de la ciutat", va emfatitzar el tinent d’alcalde Isaac Albert. El portaveu republicà va assegurar que la "paraula clau" que explicarà l’acció de govern és la "transversalitat". Tots els regidors i serveis de l’Ajuntament hauran de "treballar plegats", va dir, per assolir cadascuna de les actuacions plasmades en el pla de mandat. També va apel·lar a la cooperació amb els veïns, les entitats i les empreses de la ciutat: "Venim aquí a col·laborar amb la ciutdania, no a competir", va remarcar.

Albert va assenyalar tres prioritats que hauran de ser-hi a la base de totes les actuacions. La "creativitat" a l’hora de "repensar els serveis", però també a l’hora de "generar benestar amb la cultura, reactivant l’activitat al carrer i reforçant la imatge de ciutat". En segon lloc, l’educació "al llarg de la vida", des d’on treballar la "igualtat d’oportunitats i la coeducació", i a on tinguin un paper important les escoles, però també els esplais i les entitats. I en tercer lloc, l’economia, tant per "garantir la sostenibilitat econòmica de la ciutat", com per contribuir a una economia "que construeixi un creixement sostenible".

Document revisable
El programa de govern que es va presentar ahir, van assegurar els seus protagonistes, és un "document viu" que es revisarà anualment abans de la redacció dels pressupostos per anar-lo adaptant a la realitat de la ciutat.

El pla de mandat es va aprovar ahir mateix en una junta de govern extraordinària i exprés (de només quinze minuts) on Ballart i Albert van rubricar el document. Després, gairebé tot el govern en ple (només faltaven els regidors Carles Caballero i Rosa Boladeras) van assistir a la roda de premsa i posterior foto de família.

La regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, va ser l’encarregada de trencar la solemnitat de l’acte quan va fer-se una selfie grupal amb la resta dels seus companys. L’anomenat govern del canvi és també el de la immediatesa en la difusió i una acurada atenció a les xarxes socials.

To Top