Terrassa

Josep Rull tornarà a encapçalar la llista de JxCAT per Tarragona

El exconseller Josep Rull, en presó preventiva per la causa oberta al Procés, encapçalarà la llista de Tarragona de Junts per Catalunya a les eleccions generals del 10 de novembre. El polític terrassenc repeteix així com a candidat al Congrés dels Diputats per la circumscripció tarragonina. A les eleccions del 28 d’Abril, ja va ser primer de la llista de la formació pos convergent, formant tàndem amb l’exalcalde de Tortosa Ferran Bel.

PDeCAT i JxCAT ratificaran aquest dissabte les llistes per a les generals del 10-N, en la que, llevat de sorpreses, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull repetiran com a candidats per Barcelona, Tarragona i Lleida, respectivament. La novetat és la incorporació de Joaquim Forn al capdavant de la llista per Girona, que deixa vacant l’advocat Jaume Alonso Cuevillas, que ha anunciat que formarà part de la candidatura de Barcelona.

Està previst que PDeCAT i JxCAT ratifiquin aquest matí en consell nacional les candidatures. La idea és que els presos que van ser cap de llista en les passades generals hi repeteixin. Les previsions són de presentar les candidatures davant la Junta Electoral avui a la tarda.

La notícia de la repetició dels presos al capdavant de les candidatures de JxCAT arriba hores després que el ple del Tribunal Constitucional admetés a tràmit, per unanimitat, el recurs d’empara presentat per Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez contra l’acord de la Mesa del Congreso de los Diputados que va declarar la seva suspensió com a diputats.

Roger Espanyol al Senat
JxCAT validarà també avui la incorporació com a candidat al Senat de Roger Espanyol, el barceloní que va perdre un ull l’1 d’octubre de 2017 per l’impacte d’una bala de goma durant les càrregues policials.

La fins ara portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, va anunciar el "fitxatge" de Roger Espanyol en unes declaracions realitzades a pocs metres d’on l’1-O va perdre un ull, i va agrair "la seva valentia i la seva actitud personal".

"Ara que es parla que els independentistes hem de demanar perdó preventivament, som nosaltres els que els llancem la pregunta de qui ha de demanar perdó a Roger Espanyol per la violència en contra d’ell mateix", va dir Borràs.

El nou cap de llista de JxCat al Senat, que ja va ser candidat en les eleccions generals del 28A però per la candidatura al Congrés de Front Republicà, ha dit que, encara que ja han passat dos anys des de l’1-O, recorda perfectament aquella càrrega. "Vull portar l’única violència que hi ha hagut a Catalunya, que és la desencadenada per l’Estat espanyol, davant mateix dels qui la van ordenar", ha indicat.

To Top