Terrassa

Tres usuaris de patinets ferits en accidents de trànsit en un dia

No hi ha setmana sense accidents de trànsit relacionats amb patinets elèctrics, el vehicle de mobilitat personal de moda. El dimarts va haver-hi en el nucli urbà de Terrassa tres accidents, dos d’ells en tot just cinc minuts d’interval.

A les 6.50 del matí, el sistema d’emergències 112 va informar la Policia Municipal que una persona havia caigut en perdre el control del seu patinet elèctric al carrer de Colom, a l’alçada del carrer del Llobregat. La víctima tenia un fort cop al cap. Uns sanitaris la van atendre i la van traslladar a l’ Hospital Universitari MútuaTerrassa.

La següent alerta policial va ser a les 12.30 del migdia, quan un particular va informar de la caiguda d’un usuari del seu patinet elèctric quan circulava per l’avinguda de Jacquard, a prop del carrer de la Igualtat. Agents de la Policia Municipal van realitzar l’informe corresponent i una ambulància va traslladar la persona ferida a un centre sanitari. En principi, havia patit una fractura en un dit de la mà.

Només cinc minuts després, a les 12.35, una dotació de la Policia Municipal va informar a Prefectura que una noia havia caigut del seu patinet elèctric i presentava una ferida sagnant al cap. Els fets van tenir lloc a l’avinguda del Vallès, a l’alçada de l’avinguda de Santa Eulàlia. Una ambulància va portar la víctima a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Bombers de la Generalitat va rebre un avís sobre aquesta caiguda, però el cos d’emergències no va intervenir.

La proliferació de patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) és font de tensions entre usuaris de la via pública i ha obligat els ajuntaments a posar-se ferms davant d’aquesta problemàtica. El de Terrassa prepara una ordenança per a regular l’ús i la circulació d’aquests aparells, molts dels quals transiten a alta velocitat per les voreres.

Ahir, un jove va estar a punt d’atropellar diversos vianants en una carrera eixelebrada per voreres de la zona centre. El govern municipal té previst aprovar l’ordenança abans que acabi l’any.

L’Ajuntament prepara una ordenança per regular l’ús d’aquests vehicles. Vol aprovar-la aquest any

To Top