Terrassa

La Facultat d’Òptica premia a la doctora Joanne Wood

Dia molt especial ahir per la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (Foot) del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’ escola universitària inaugurava el curs acadèmic i ho feia, com des de fa un temps, amb el lliurament del premi al millor optometria de l’any en un recinte tant bell com històric, al conjunt monumental de la Seu d’Ègara.

La Foot ha distingit aquest 2019 Joanne Wood, catedràtica de la School of Optometry and Vision Science, a la Quennsland University of Tenhnology de Brisbane (Austràlia). La comissió del guardó vol reconèixer la seva tasca investigadora que ha estat decisiva a l’estudi de l’impacte de la discapacitat visual en la conducció i és, en aquest àmbit, referent mundial.

De fet, un dels majors èxits de Wood ha estat aconseguir transferir els resultats d’aquestes investigacions a l’aplicació de polítiques viàries i a la pràctica sanitària, tot assessorant a organismes i professionals respecte a normes viàries i estàndars per a l’obtenció de llicències de conducció. Ho ha fet als EUA, Austràlia i Regne Unit. El laboratori que ha creat i lidera aquesta científica a Austràlia fa servir un disseny únic que incorpora mesures de rendiment visual durant la conducció real en circuit tancat, així com en carretera oberta, en comptes de fer judicis indirectes basats en dades sobre la taxa de sinistralitat o simuladors de conducció. Aquesta recerca li ha permès explorar els errors i les situacions de conducció més problemàtiques que experimenten les persones grans, tant i sense deficiències visuals com en deficiències visuals, com ara derivades de cataractes, glaucoma, degeneració macular relacionada o de condicionats com el Parkinson.

Gala acadèmica
El premi l’ha lliurat el degà de la FOOT, Joan Gispets, acompanyat del president del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa, i de la vicepresidenta de l’Associació Catalana d’Optometria i Teràpia Visual (ACOTV), Patricia Motlló. La doctora optometrista premiada ha impartit una conferència i ha estat presentada per la vicedegana de comunicació i promoció de la facultat, Mireia Pacheco. En el decurs de la gala, l’escola ha fet lliurament també del registre de casos clínics als estudiants del segon curs del grau en Òptica i Optometria. L’acte ha estat amenitzat per Carlos Montfort al violí, Ursula Armagós a la viola i Marçal Ayats al violoncel.

El premi de la Foot se suma a una llarga llista de prop de 20 guardons internacionals a la carrera de Joanne Wood. El més recent ha estat el Doctor Honoris causa per l’Aston University del Regne Unit.

To Top