Terrassa

La segona edició de la mostra “TRS Fem Cinema!” ja rutlla

El "TRS Fem Cinema! – Mostra de cinema fet a les aules" engega la seva segona edició. Amb la iniciativa de la Taula local de l’Audiovisual, l’any passat va tenir lloc la primera entrega d’aquesta mostra i, l’èxit assolit llavors, ha provocat que es continuï apostant per la seva realització. El "TRS Fem Cinema! – Mostra de cinema fet a les aules" de 2019-2020, emmarca dins de les múltiples propostes que Terrassa fa amb relació al cinema i la formació audiovisual.

El projecte s’inicia amb una formació específica acreditada que ofereix el Pla Formatiu de zona i la inscripció al curs que porta per títol "La creació cinematogràfica – Terrassa Ciutat Unesco de cinema". El curs permet traslladar els coneixements a les aules i, els que ho desitgin, poden crear un curtmetratge que entri en concurs a la Mostra.

Aquesta formació, que serà a càrrec d’experts en l’àmbit audiovisual i drets socials, busca capacitar al professorat en dues variants: els fonaments bàsics de la narrativa i el fet cinematogràfic, així com el tractament del guió que s’aliena dins dels ideals de la UNESCO i els Objectius de Desenvolupament sostenible inclosos a l’Agenda 2030 de l’ONU.

La creació d’aquests curtmetratges per part dels alumnes formaran part de la segona edició d’aquesta mostra amb unes gales d’exhibició de projectes, que es podran seguir el mes de maig al Cinema Catalunya. Com a condició indispensable per poder presentar-se, la producció ha de ser feta exclusivament pels alumnes, guiats pels seus tutors i mestres.

L’equip de la Taula Local de l’Audiovisual i els responsables del Parc Audiovisual de Catalunya, de la Societat Municipal de Comunicació – Cinema Catalunya, de l’Àrea de Relacions Internacionals, de l’Àrea de Drets Socials i Servei a les persones, l’Oficina Municipal d’Educació i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental, son part activa del projecte, oferint el seu suport i dedicació.

Uns grans resultats
La primera edició del TRS Fem Cinema! – Mostra de cinema fet a les aules" va ser tot un èxit i, en gran part, ha estat la llavor que s’organitzi la segona aquest any. Els seus resultats van ser molt encomiables, amb 32 curtmetratges presentats, provinents de 15 centres de Terrassa i els seus voltants. En total, l’any passat van participar més de 4.000 alumnes.

L’interès mostrat per tota la comunitat educativa ha col·laborat definitivament en què aquesta segona edició hagi pres forma, convertint-se, per segon any, en una de les propostes més destacades de Terrassa City of Film, membre de la xarxa creativa de la UNESCO.

To Top