Terrassa

Segrestada al seu propi cotxe per un atracador amb pistola

"Anirem a un lloc tranquil i amb calma", va etzibar el segrestador a la segrestada. I abans li havia dit que per 20 euros mirés el que li havia fet fer. "Et dono un consell: la pròxima vegada que t’apuntin amb la pistola fes cas". Perquè sí, l’havia apuntat amb una pistola d’aire comprimit per a robar-li. I l’havia copejat amb l’arma al cap quan ella es va resistir. Després ella va haver de conduir el cotxe amb el malfactor al costat, amenaçador. L’acusat s’enfronta a una petició fiscal d’onze anys i sis mesos de presó.

Al tipus aquell el van detenir en l’àrea de Terrassa, on havia abandonat el vehicle i la víctima. Allò va ocórrer el 15 de desembre de 2018, a les dues de la matinada. A les dues va començar, perquè el turment de la dona va durar fins a les 3.45. El delinqüent va accedir a un aparcament (als voltants de Sabadell) i va assaltar la víctima quan es dirigia a l’ascensor per a pujar al seu domicili. Li va exigir els diners mentre l’apuntava amb la pistola, li va dir "no xisclis, no xisclis".

Ella no es va esporuguir i va oposar resistència, va intentar fugir, però l’assaltant va reaccionar amb violència i va propinar a la dona forts cops al cap amb la culata de la pistola. La va obligar, arma en mà, a entrar en el seu propi cotxe.

Arrenca, li va dir, i ell es va asseure al costat, en el seient del copilot, sense deixar d’encanonar-la. Has d’anar per aquí i per aquí. Prop de l’autopista C-58, el lladre va indicar a la víctima que parés en un camí de terra. Llavors li va agarrar la bossa i es va apoderar de 20 euros en efectiu i d’un telèfon mòbil. I va deixar anar allò de "per 20 putos euros mira el que mes has fet fer, et dono un consell: la pròxima vegada que t’apuntin amb una pistola, fes cas".

Tinença il·lícita
Van canviar de posició. Ell es va posar al volant i ella, al costat. "Anirem a un lloc tranquil i amb calma", va dir. Va donar mitja volta al vehicle i es va dirigir a l’autopista en direcció a Terrassa. En la zona de Roc Blanc va canviar de sentit i va tornar, en direcció Sabadell, però va detenir el cotxe i va obligar la dona a posar-se d’esquena mentre ell sortia. Va fugir a peu.

Aquest relat de fets és el que refereix la fiscal de Sabadell que acusa l’imputat d’un delicte de robatori amb violència a casa habitada amb ús d’instrument perillós, en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal; un delicte de lesions i un de tinença il·lícita d’armes.

El sospitós va ser detingut un mes després, el 15 de gener, i el jutjat d’instrucció número 1 de Terrassa va dictar una ordre d’empresonament provisional, comunicada i sense fiança que després un jutjat de Sabadell, el que va instruir el procediment, va ratificar. Els Mossos d’Esquadra van decomissar l’arma, una pistola d’aire comprimit. L’acusat no tenia autorització administrativa per a la possessió de la pistola.

Lesions al cap
La dona va sofrir tres lesions al cap. Van haver de suturar-li les ferides i va necessitar deu dies per a curar. Li han quedat cicatrius.

El Ministeri Públic demana una pena de sis anys i sis mesos de presó pel delicte de robatori amb violència a casa habitada amb instrument perillós "en concurs medial amb delicte de detenció il·legal (el rapte). I tres anys de presó pel delicte de lesions, i dos anys més per la tinença il·lícita d’armes. I que no s’acosti a menys de mil metres de la víctima durant tres anys. Haurà d’indemnitzar-la amb 10.672,60 euros: 10.000 per les seqüeles físiques, 305,60 per les lesions i 367 pels efectes sostrets: 20 euros en metàl·lic i el mòbil, valorat en 347.

La secció novena de l’Audiència Provincial ha previst el judici per avui. Estan cridats a declarar el processat, la víctima, mossos i perits.

To Top