Terrassa

Bombers terrassencs al campionat mundial de rescat

Terrassa estarà representada al campionat internacional de rescat de víctimes en accidents de trànsit. No és la primera vegada que els bombers terrassencs s’instal·len en l’elit d’aquesta modalitat. El campionat, el World Rescue Challenge (WRC), se celebra a La Rochelle (França) entre avui, 12 de setembre, i el 15 de setembre.
L’equip de Bombers de la Regió Metropolitana Nord representa els Bombers de la Generalitat. És un equip combinat dels parcs de Terrassa i de Sant Celoni i està integrat per Luis Miguel, Jordi Puyol, Alfons Herrero, Jordi Vega, Albert Santamaria i Eric Riba. Va assegurar la seva participació en classificar-se en segon lloc al campionat espanyol, celebrat a València el passat mes de maig. Aquesta classificació li ha permès participar en el mundial a través de l’Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico.
A la trobada internacional participen trenta equips de bombers d’arreu del món. Tots han de realitzar les tres maniobres habituals en escenaris d’accidents de trànsit: la maniobra ràpida (excarceració d’una víctima en un temps màxim de deu minuts), la maniobra estàndard (en vint minuts) i la complexa (rescat de dues víctimes en un màxim de trenta minuts).
Malgrat el seu format competitiu, l’objectiu d’aquestes trobades és la formació i l’intercanvi de coneixements. El grup de Terrassa ja va participar en el WRC l’any 2017, quen el campionat es va celebrar a Romania. Va obtenir la tercera posició.
L’equip de Bombers de la Generalitat compta amb la col·laboració de Desguaces La Cabaña, que aporta els vehicles amb què els seus membres fan les pràctiques de cara al mundial, i l’empresa Rosenbauer, que facilita les eines de treball necessàries en una excarceració de víctimes. De cara a la participació en aquest WRC, l’equip de Bombers de la Generalitat també compta amb el patrocini del Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Ajuntament de Terrassa i la Fundació Mutual Conductors.

To Top