La Xarxa d’Entitats TerrassaEduca ja té en marxa la nova guia d’activitats i serveis pel nou curs 2019-20. La publicació reuneix 380 propostes, de les quals hi ha 60 que són noves o renovades. Totes les iniciatives són pels alumnes de centres públics i concertats i estan dissenyades en funció de la seva etapa i de la seva edat, amb l’objectiu d’ampliar i reforçar coneixements en tots els àmbits.
Les 60 activitats s’emmarquen en diversos sectors determinats: art, història i patrimoni, medi ambient i sostenibilitat, ciència i tecnologia, educació en valors, salut i emprenedoria. En el primer àmbit, el de l’art, destacar propostes sobre l’obra i figura de tres artistes contemporanis rellevants, com són Antoni Tàpies (Barcelona, 1923-2012), Eduardo Chillida (San Sebastián, 1924-2002) i Frida Kalho (Mèxic, 1907-1954). Per la seva banda, en medi ambient s’incidirà en temes de la llum i del plàstic, mentre que en ciència i tecnologia sobresurten activitats atractives com és conèixer el supercomputador Mare Nostrum i que és la impressió 3D.
En l’àmbit de l’educació en valors hi ha activitats que desperten interès perquè tractaren temes molt propers com el de l’escola inclusiva. Així mateix es parlarà d’Índia i dels seus contrastos. I cal afegir aquí que tornen en força tots els temes per una bona convivència; des del respecte i solidaritat cap a altres persones d’orígens i cultures diferents com també per raons de gènere.
En salut hi haurà sessions per aprendre remeis casolans que feien servir els nostres avantpassats i receptes per millorar l’alimentació i el benestar del cos i de la ment. I, finalment, en l’àmbit d’emprenedoria subratllar la proposta sobre com aprofitar la roba que no fem servir o descobertes sobre la indústria tecnològica.
La guia d’aquest curs també recull activitats pel programa d’aprenentatge i servei que fan habitualment a l’ESO i que, a partir d’aquest 2019-20, ja és obligatori. D’aquesta manera es vol que els alumnes puguin fer un aprenentatge tot fent un servei a la comunitat, sempre a través d’una entitat reconeguda. Aquesta interacció ja fa temps que està en període proves amb molt bons resultats, perquè permet conèixer millor altres col·lectius i inquietuds.