Terrassa

La revolució del Centre

La prova de foc serà el proper 12 de setembre, quan comenci el cole. Ahir es van aplicar els nous canvis d’ordenació del trànsit al Centre, una transformació rellevant que ha quedat diluïda perquè la circulació encara no ha recobrat el seu pols habitual. No obstant això, ahir mateix, una hora després d’iniciar-se les modificacions, ja es van poder intuir alguns dels problemes que implicarà la nova situació: per exemple, les congestions al carrer de Baldrich.

A l’inici del recorregut d’aquest carrer hi havia una parella de policies municipals a primera hora de la tarda. Sense ser dia de trànsit intens, els vehicles es concentraven en la cruïlla, perquè amb els canvis van al carrer de Baldrich els que vénen del del Puig Novell, els que accedeixen des del carrer de Sant Quirze i, ara, els que són desviats pel del Portal Nou, que ha vist invertit el seu sentit de circulació.

Un altre punt policial d’atenció preferent en el primer dia de la reordenació estava a la cantonada del carrer de la Rutlla amb el del Vall. Els agents havien de repetir una vegada i una altra als conductors l’itinerari a seguir, per exemple, per a accedir a l’aparcament de la Plaça Vella. Què he de fer?, va preguntar una dona en veure que no podia girar cap a l’esquerra, cap al carrer del Vall, com sempre.

Havia de girar a la dreta cap al carrer del Portal Nou. La indicació repetida: per allà, carrer de Baldrich, carretera de Montcada, carrer de Vinyals, Doctor Cabanes i carrer del Col·legi. En arribar a aquesta via, el tram cap al carrer del Vall és d’accés restringit i una placa avisa als usuaris que han “d’evitar circular” per allà. Però poden accedir a aquest tram les bicis, els qui disposin de targeta, els que acudeixin a un supermercat pròxim i els qui tinguin com a destinació l’aparcament subterrani de la Plaça Vella.

Costarà alterar els hàbits després d’aquesta revolució en els eixos del Portal Nou i el Vapor Gran. L’objectiu de l’Ajuntament és donar un pas més per a dissuadir molts terrassencs d’agafar el cotxe privat per a determinats recorreguts. El Consistori vol alliberar a poc a poc de trànsit el Portal de Sant Roc per a convertir-lo en un gran eix per als vianants i pretén reduir la presència de vehicles de motor en el Centre.

Mesures
Al matí s’ultimaven els preparatius. A partir del migdia es van aplicar les modificacions. El carrer del Vall canvia de sentit en dos trams: passa a ser de direcció al Portal Nou entre els carrers del Col·legi i de la Rutlla, i de direcció Rambla d’Ègara entre Col·legi i Cisterna. I el carrer del Col·legi canvia de sentit entre Doctor Cabanes i del Vall. I el que s’ha dit: la circulació del carrer del Portal Nou és en sentit Baldrich. Les mesures es completen amb la modificació del sentit del trànsit al carrer de Sant Cristòfol, entre la de Sant Pau i la de García Humet.

Al juliol es va implantar una primera sèrie de canvis que només afectaven el Portal de Sant Roc i els seus voltants. El carrer del Doctor Cabanes havia passat a ser de doble sentit entre el carrer de la Cisterna i la Rambla d’Ègara i el carrer de Vinyals va quedar tancat al trànsit entre el Portal de Sant Roc i Doctor Cabanes. També es va tancar el trànsit en el tram comprès entre el carrer d’Iscle Soler i el Portal.

L’assimilació de la reordenació serà dificultosa. L’Ajuntament ho sap i ha anunciat un reforç de la informació al veïnat i la distribució de milers de fulles informatives tant a veïns com a conductors. El dilluns, a les 6.30 de la tarda, se celebrarà una sessió informativa a la Biblioteca Central. La revolució viària en el centre del Centre ha arribat.

To Top