Terrassa

Terrassa vol que el veto al cotxe contaminant s’extengui a 13 municipis

Terrassa proposa que la prohibició d’accés a Barcelona als vehicles més contaminants que s’aplicarà des de l’1 de gener de 2020 i la reste de mesures per reduïr emissions és faci extensiva als 13 municipis de l’entorn metropolità. La proposta la va plantejar dilluns el regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia de Terrassa, el republicà Carles Caballero, a la vuitena reunió del plenari de la Taula de Qualitat de l’Aire de la Conurbació de Barcelona, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet.

A la demanda se suma l’ajuntament de Granollers i en els dies vinents es succeiran contactes amb la resta de municipis. L’objectiu és plantejar una reivindicació conjunta a la reunió de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) prevista per a mitjans de mes. "Les decisions sobre les restriccions es prenen a l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) on no hi som representants, per això portarem la proposta al plenari de l’ATM", explica Caballero.

En el decurs de la Taula de Qualitat de l’Aire de la Conurbació de Barcelona es va abordar l’expedient d’infracció de la normativa comunitària obert per Brussel·les a les ciutats de Madrid i Barcelona, a les que exigeix mesures més contundents per reduir la contaminació.

El transport públic
En el decurs de la trobada, Terrassa va proposar a la conselleria de Territori "que es doti als ajuntaments d’un suport normatiu que ens permeti actuar, a través de la Llei de Qualitat de l’Aire", que està en fase d’esborrall.

A més, afegeix Caballero, "qualsevol mesura restrictiva ha d’anar acompanyada d’alternatives i de millores del transport públic per evitar que col·lapsi".

En aquest sentit, Terrassa va a tornar a reclamar dilluns la implantació de la T-Mobilitat, que ha de posar fi a les zones tarifàries, i "un calendari d’inversions en infraestructures".

Entre les prioritats del territori, recorda Carles Caballero, està la construcció de la tercera línia de FGC per unir Barcelona y Terrassa pel Túnel d’Horta, amb connexió directa amb la UAB. Terrassa pressionara perquè s’inclogui al Pla d’Infraestructures 2020-2030.w

To Top