Terrassa

Es va quedar a dormir a casa d’una amiga i li va robar 100 euros

Concorre una circumstància agreujant d’abús de confiança perquè la lladre va robar diners a la seva amiga en el seu propi domicili, en el domicili d’aquesta amiga, a Terrassa. Va sostreure 100 euros de la tauleta de nit. L’acusaven de portar-se altres 800 euros, però això no ha quedat provat. Sí que està acreditat això dels 100 euros i per això l’acusada ha estat condemnada a 180 euros de multa.

El 17 de març de 2019, l’acusada estava a casa de la seva amiga, on aquesta vivia amb la seva mare. A les dues de la matinada, va agafar 100 euros de la tauleta de nit.

No obstant això, aquest mateix dia, a la tarda, li va retornar els diners furtats. Va reconèixer el furt i l’Audiència Provincial de Barcelona, que ha vist el recurs que l’acusada va presentar en contra d’una primera sentència condemnatòria, estima la circumstància atenuant de reparació del mal. Hi ha, doncs, un agreujant, el d’abús de confiança, perquè la processada va trencar la confiança aprofitant la pernocta per a cometre la sostracció en l’habitatge d’una amiga, però també un atenuant, el de la reparació, perquè va retornar el que havia robat. En definitiva, la pena inicial de 360 euros de multa per un delicte lleu de furt es rebaixa a 180 euros pel mateix delicte.

La dona queda exculpada d’un delicte continuat: estava acusada de robar en el mateix domicili uns 800 euros en fases; acusada d’obrir calaixos de còmodes, taules i armaris per a fer-se amb aquesta suma de diners entre setembre de 2018 i febrer de 2019. No hi ha proves d’això. Sí que n’hi ha que aquell dia, el 17 de març, es va quedar a dormir a casa d’una amiga i que va robar d’una tauleta 100 euros que després, hores després, va retornar a la seva propietària.

To Top