Terrassa

Excel·lència acadèmica a la selectivitat

La motivació per aprendre, la facilitat per comprendre i retenir coneixement, la constància i l’esforç són elements que, ben alienats, donen quasi sempre molts bons resultats acadèmics. Tot això ho expliquen catorze alumnes, vuit nois i sis noies, que han aconseguit un 9 o més en la fase general en les Proves d’accés a la universitat (PAU i que reberen el divendres la distinció del Govern de la Generalitat per la seva excel·lència acadèmica. Els alumnes brillants estudien en centres de secundària privats-concertats i públics. Jordi Martínez Sant, de l’Escola Cingle, lidera aquest grup amb nota molt alta amb un 9,6, i vol estudiar el doble grau de Física i Química a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra. Anna Marcial, de l’Escola Petit Estel-La Nova, també desitja fer aquests estudis. I és que la majoria del col·lectiu (vuit) ha optat per àrees de ciències i la resta (sis) per lletres. Les vocacions formatives són diverses; des de Medicina fins Filologia clàssica, passant per enginyeries, audiovisuals i música. Tots aquests joves s’han mostrat il·lusionats en començar una nova etapa a la universitat perquè diuen que, per fi, estudiaran el que els interessa amb gent que té la mateixa inquietud. Els alumnes també han estat convocats aquest any, per primera vegada, per l’Ajuntament. Avui els reben al saló de sessions per reconèixer la seva vàlua.

JORDI MARTÍNEZ SANT 9,6
Escola Cingle, 18 ANYS

“Sóc un ‘frikie’ de les ciències, de les matemàtiques, de la física. M’agrada molt estudiar i he lluitat al màxim. Vull estudiar el doble grau de Física i Química a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Estic en bona posició perquè la nota de tall és d’un 13,7. En motiva molt la nova etapa universitària. Me l’imagino més oberta, més lliure. Estudiaré el que vull i coneixeré gent que comparteix les meves inquietuds. També estudio música al Conservatori Professional Municipal de Terrassa. Estic a l’últim curs de violí i acabo d’entrar en la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona. Compaginaré les dues coses. Les meves aficions són l’esport, la música i sortir amb els amics”.

JAN FIGUERAS GIBERT, 9,2
Escola Cingle, 18 anys

“Vull estudiar Història a la Universitat de Barcelona. És una àrea de coneixement que sempre m’ha seduït. De fet, des de petit ja sentia curiositat per civilitzacions antigues, com Egipte. No hi ha secret per l’excel·lència acadèmica. A mi, el que m’ha ajudat és tenir curiositat per la cultura, per les lletres, per la poesia, per l’humanisme. Poder ha influït que el meu pare, en Santi Figueras, és músic. Em fa il·lusió anar a la universitat perquè estudiaré el que m’interessa, encara que no sé si hi haurà gent gaire jove com jo. Les meves aficions són la música. Estudio piano i oboè i vull fer també carrera musical”.

SARA MARTÍNEZ DEL POZO, 9,5
Escola Cingle, 17 anys

“El meu objectiu és estudiar Ciències Biomèdiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Crec que entraré perquè la meva nota de tall és un 13,25 i l’any passat demanaven un 12,2. He escollit aquests estudis perquè em vull dedicar a la investigació mèdica per ajudar a les persones que estan malaltes. Sempre he tingut bones notes. Em considero una persona que té facilitat per memoritzar però el fonamental és que t’agradi aprendre i tenir constància. Tinc ganes d’anar a la universitat. Em fa molta il·lusió però també estic nerviosa per la novetat. Al marge de l’estudi, m’encanten els idiomes i l’esport”.

ANNA MARCIAL RIDAO, 9,3
Escola Petit Estel-La Nova, 17 anys

“Vull estudiar el doble grau de Física i Química a la UAB. Des de molt jove que m’agrada la química, els laboratoris i la recerca. La meva nota de tall és un 12,8 i crec que no tindré problemes per accedir. Reconec que sóc una persona que s’esforça. El 2° de batxillerat no és gens fàcil; és dur. La clau està a estudiar i ser constant. A mi, per exemple, també en va bé utilitzar altres recursos com vídeos, resums, la wikipedia i practicar molt. La universitat és una gran oportunitat per aprendre i expandir la vida en tots els sentits. També em donarà l’oportunitat de fer un Erasmus, d’estudiar a l’estranger. M’agrada llegir, els videojocs, mirar documentals d’actualitat i sèries”.

MIQUEL COMAS HERVADA, 9,3
Escola Tecnos, 17 ANYS

“La meva nota de tall és un 13,06. Vull estudiar Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica Catalunya (UPC) a Barcelona. L’informàtica m’apassiona i m’agradaria treballar en recerca. Tinc moltes ganes d’anar a la universitat perquè estudiaré el que vull i canviaré d’ambient. Les notes altes no són fruit de la casualitat. S’ha d’estudiar i esforçar-te, ser responsable i constant. Les matèries preferides són Matemàtiques i Biologia. En el meu temps lliure, aprofito per caminar per la muntanya. També faig de monitor en un esplai infantil i juvenil a Matadepera”.

MIREIA MARGARIT AYMAMÍ, 9
Escola Tecnos, 17 ANYS

“He fet la sol·licitud al grau de Global i Governança, una titulació nova que fan a Esade a Barcelona. Són uns estudis que combinen l’economia i el dret internacional. Esade, com que és una escola privada, no demanda nota de tall. Allà fas un examen d’admissió i ja el vaig superar però vaig fer la selectivitat per si m’ho replantejava. És una carrera que em desperta molt d’interès perquè crec que em donarà una visió general de com funciona el món. Em fa il·lusió estrenar nova etapa. El batxillerat és dur però he intentat en tot moment trobar un equilibri entre l’estudi i l’oci. M’agrada molt el ball i l’esport”.

ÀLEX NICOLÀS MARTÍNEZ, 9,2
Escola Tecnos, 18 ANYS

“Vull estudiar Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La meva nota de tall és un 13,4 i confio a poder entrar. He escollit aquesta carrera perquè vull ajudar a les altres persones, a les persones que es troben malament. Afronto la nova etapa amb molta il·lusió encara que sóc conscient que és una carrera molt exigent i que hauré de treballar molt per tirar endavant. L’èxit acadèmic és una suma de diverses coses. Jo, per exemple, tinc facilitat per l’estudi, per memoritzar, però cal treballar molt, ser constant i responsable. Cal fer-ho el millor possible dins les capacitats de cadascú. Les meves aficions són l’esport, el hockei, els videojocs i sortir amb els amics”.

DANIEL RIDAO VELASCO, 9
Escola Tecnos, 18 ANYS

“M’atreu el món de l’espai, els planetes. Vull estudiar Enginyeria Aeronàutica a la UPC de Terrassa. Tinc una nota de tall de 13,47 i penso que podré entrar. No hi ha molts secrets per aconseguir notes brillants. Cal estudiar i ser perseverant. Perquè hi ha assignatures que van millor que d’altres. A mi m’agrada molt el dibuix tècnic i les matemàtiques i em gaudeixo molt. En canvi, les llengües i la història em costen i m’hi haig d’esforçar més. M’encanta el cinema i vaig a sales i també el miro per televisió. I després sortir amb els amics”.

EVA BELL ORELLANA, 9,2
INS Can Jofresa, 18 anys

“Sempre m’han atret els idiomes i tinc facilitat pel seu aprenentatge. Tenia molt clar que volia estudiar Traducció i Interpretació. He fet la sol·licitud a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de Bellaterra. Crec que entraré perquè tinc una nota de tall de 12,9. M’agradaria treballar com intèrpret a una institució internacional, a l’ONU o al Parlament Europeu. Treure bones notes és el resultat d’esforç i constància. I també d’organització i anar repassant perquè no se t’acumuli la feina. Les meves aficions són llegir -ho faig des de petita-, el bàsquet i mirar sèries. Coses habituals de la meva edat”.

GEORG DANOV, 9,3
INS Can Jofresa, 17 anys

“Admiro els metges, la seva vocació de servei públic, d’ajudar a les persones que estan malaltes, la seva exigència…A casa no hi ha ningú que es dediqui a la medicina però a mi m’apassiona. Vull fer aquests estudis a la UAB i tinc una nota de tall d’un 13,3 sobre 14. Sempre se m’han donat bé els estudis però m’esforço, sobretot ho he fet a batxillerat que demana molta dedicació. Al final, només estava pel batxillerat. M’agrada el bàsquet, el kungfu i llegir filosofia. Tinc moltes ganes de començar l’etapa universitària, em fa molta il·lusió. A mi m’agradaria ser metge quirúrgic”.

PAULA BALSEBRE MEDINA, 9,3
INS, Montserrat Roig, 18 anys

“Tenia diverses opcions i, a la fi, he optat pel grau d’Audiovisuals a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. És una carrera que ofereix continguts de periodisme i audiovisuals. M’agrada molt el món del vídeo, de l’edició, de la redacció també… Vaig fer pràctiques un temps d’ajudant de “community manager” a Prodis de Terrassa. Feia tasques de redacció, fotografia, vídeo, xarxes socials… em va encantar, m’ ho vaig passar molt bé. Em fa molta il·lusió començar la universitat. És un nou repte, tot i que el batxillerat jo ho era perquè és molt difícil. Ha estat complicat però he tret bones notes, gràcies a la voluntat i a l’esforç. Les meves aficions són l’esport, llegir, escoltar música i realitzar vídeos”.

JULIÁN GARCIA ARANDA, 9,1
INS Montserrat Roig, 17 anys

“Quan estudiava l’ESO ja vaig plantejar-me que volia fer estudis de ciències. Tenia dubtes entre Microbiologia, Física i Química, i Ciències Biomèdiques. M’he decantat per aquesta última especialitat i he fet la preinscripció a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La meva nota de tall és un 12,9 i crec que entraré . M’agrada la investigació i voldria dedicar-me a això. Tinc moltes ganes d’anar a la universitat, és una oportunitat per formar-te en el que tu vols i amb gent que té les mateixes inquietuds. Les ciències sempre se m’han donat bé. Tinc facilitat pels estudis però també m’esforço molt. El secret no està tant a memoritzar els llibres si no en comprendre el que estàs llegint. En el temps lliure, jugo a futbol i surto amb els amics, coses de la meva edat i que estan molt bé”.

SUSANNA MARTíNEZ, 9
INS Montserrat Roig, 18 anys

“Tinc una nota de tall alta, un 12,6 sobre 14, i la majoria d’estudiants amb aquestes notes escullen una carrera de ciències. No és el meu cas. Vull estudiar Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona (UB) i demanen una mitja de 5 per entrar. No tindré problemes. He triat aquest grau perquè sóc una enamorada de les llengües clàssiques, m’apassiona el grec. Estic molt il·lusionada. En el meu tribunal de les PAU a Bellaterra vaig ser l’única alumna que m’examinava de Grec. Sempre he tingut inclinació per les lletres i per les clàssiques. Per això també em motiva estudiar la carrera a la UB, en el seu edifici històric tan emblemàtic. Em considero una estudiant constant i organitzada. I també sóc conscient que el què puc fer i no. Les meves aficions són llegir i escriure, ballar, patinar i els animals”.

SANTIAGO ORTIZ CARDÚS, 9
INS Montserrat Roig, 18 anys

“La música és l’opció que més m’agrada, ara per ara, de totes les que em plantejo. De moment, en vull prendre un any de temps, que em servirà per reflexionar i saber el que realment desitjo fer. Em vaig posar a estudiar música fa un any i mig en una escola de Terrassa i m’ho he pres, cada vegada, més seriosament. M’agrada la guitarra i Paco de Lucía és avui un dels músics i un dels meus intèrprets preferits. Però no ho sé encara si la música acabarà sent la meva formació universitària i la meva professió en el futur. Per això em vaig examinar de matèries específiques i tinc una nota de tall de 12,6 sobre 14, per tenir més alternatives, per si de cas canvio d’idea. Tinc capacitat per estudiar; sóc responsable i m’esforço. El temps lliure el dedico a la música, a llegir, als videojocs i a sortir amb els amics”.

To Top