Terrassa

Ca n’Anglada vol recursos per millorar la convivència

Fa poc més d’un any, el juny de 2018, el ple va aprovar per unanimitat una proposta de resolució formulada per l’Associació de Veïns de Ca n’Anglada per executar el projecte Futur Ca n’Anglada 2030. Un any després, els veïns tornen al ple per denunciar que el programa no es va dotar econòmicament i "no s’ha portat a terme cap dels microprojectes" que es van dissenyar.

El projecte Futur Ca n’Anglada 2030 recull les intervencions que serien necessàries executar al barri arran d’una diagnosi encarregada a la Diputació de Barcelona. Manuel Medina, de l’associació de veïns, es queixa que, tot i haver-se creat una taula de treball i haver començat a parlar sobre iniciatives concretes (eliminar l’anomenat mercat de la misèria, fer esplais al carrer, dinamitzar el poliesportiu, …), "no s’ha fet res perquè no hi ha ni un euro per aquest projecte". Denuncia que no hi havia partida pressupostària el 2019 i espera obtenir el compromís de recursos pel 2020.

L’associació creu vital posar fil a l’agulla en temes vinculats al civisme, com, per exemple, la neteja o el respecte a les ordenances en matèria de soroll. També creu que el mercat il·legal (conegut com a mercat de la misèria) s’ha de tancar com més aviat millor. "Portem des del 2012 amb aquest mercat i encara no hi ha hagut voluntat d’eliminar-lo", critica Medina.

Després de la intervenció dels veïns serà el torn de les propostes de resolució. Dilluns a la tarda, els portaveus van poder conèixer les dues mocions que es debatran. Cs vol que l’Ajuntament "es posicioni de forma clara i ferma contra els greus i preocupants fets succeïts en el CEIP Font de l’Alba". La portaveu de govern, Núria Marín, explica que no donaran suport a la proposta, ja que donen el tema per tancat. "Continuarem atents a tot el que passi a les escoles, però les explicacions dels Serveis Territorials d’Educació són prou contundents", assenyala. El Departament va concloure que no hi havia hagut maltractament físic a l’alumna de 10 anys a qui la mestra va estripar un dibuix amb la bandera espanyola i el lema "Viva Espanya".

Pancarta pels presos del procés
Està per veure el suport que rep la moció de Junts per Terrassa, que demana penjar una pancarta al balcó de l’Ajuntament en suport als presos del procés. Marín confirma que els regidors de Tot per Terrassa tindran llibertat de vot. Cs ja ha manifestat que votarà en contra, com ja va fer el gener de 2019.

On sembla que sí que hi haurà un consens ampli és amb l’acord de junta de portaveus sobre la necessitat d’un pla d’actuació per revertir la situació de col·lapse de les urgències a Mútua. Al text, presentat inicialment per Cs, també es demana a la Generalitat que obri un CUAP (centre d’urgències d’atenció primària) a Terrassa i així poder descongestionar les urgències hospitalàries.

El ple estava inicialment previst per divendres a les 9.30 hores, però finalment s’avança a les 8 hores. El motiu és que unes hores més tard se celebra a Sabadell el ple de constitució de Consell Comarcal del Vallès Occidental, a on estan convocats sis regidors del Consistori que també seran consellers comarcals en aquest mandat.

To Top