Terrassa

Un convuls mandat amb molts canvis a l’executiu

El mandat 2015-2019 al Consell Comarcal va començar amb aire fresc, el que representava Ignasi Giménez, que va arribar a la presidència admetent els errors comesos pel seu partit, el PSC, i amb ganes (i accions) decisives per fer les coses de manera diferent, amb més transparència i posant el focus de la gestió en assumptes tan cabdals com l’habitatge o el model energètic.

PSC, ERC, CiU i Entesa van segellar un acord de govern i es van repartir les responsabilitats. L’elaboració dels primers pressupostos, però, va suposar la sortida d’Entesa de l’executiu comarcal. La coalició no estava d’acord amb algunes de les partides. Es va generar cert malestar en el govern, que va acabar amb la sortida d’Entesa, només cinc mesos després d’haver-hi entrat.

Les regnes del govern les portaven amb folgança PSC, CiU i ERC, que acumulaven 22 consellers. El 2016 va ser un any relativament tranquil, però el novembre del 2017, després del referèndum, les càrregues policials i l’aplicació del 155, ERC va abandonar l’executiu. En la seva sortida va deixar clar que no es devia a la gestió que s’estava fent a la institució, sinó "per coherència" amb la situació que vivia el país i per "la complicitat i justificació del PSC" amb l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. La seva sortida va deixar a PSC i ja PDeCAT en minoria amb 15 consellers.

To Top