Terrassa

El cost, clau per municipalitzar el servei del menjador a l’escola

El nou equip de govern, que presideix Jordi Ballart, estudiarà el cost de municipalitzar el servei del menjador a les escoles públiques. Així ho va manifestar ahir la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, hores després que s’estrenes en la presidència del Consell Escolar Municipal, que va celebrar dues sessions, una d’extraordinària de constitució dels nous membres (hi ha hagut relleu en diversos sectors) i una d’ordinària. El lloc de treball va ser en el casal Cívic de Ca N’Aurell.

La regidora d’ Educació ha donat resposta, doncs, a la petició que va fer la plataforma d’ampes La Pepeta fa unes setmanes. Ciurana ha recordat que el contracte d’adjudicació a Serhs acaba el curs vinent i que, per tant, el nou govern haurà de decidir de quina manera fa aquesta renovació i escollir si continua com fins ara -contracte del servei públic a una empresa privada- o municipalitzar el servei.

En aquest sentit, la titular d’Esquerra ha dit que "estudiarem el cost de la municipalització del servei i el resultat servirà per avaluar quina és la millor opció. L’adjudicació s’acaba el juny de 2020 i per, tant, hem de començar a treballar en tot el procés per renovar la prestació del servei". Ciurana també ha indicat que estan pendents del nou decret que ha de publicar el departament d’Educació i que marcarà els criteris pels menjadors escolars.

Aquest tema va ser un dels que es va parlar abans d’ahir, el dilluns, en el Consell Escolar Municipal. També es va donar resposta a una altra sol·licitud de la plataforma de les ampes, referent a poder implicar-se en els casals d’estiu de les Escoles Bressols Municipals. Sobre això, la regidora d’Educació va dir que l’objectiu és que aquest programa es faci amb el màxim consens dels pares i amb temps suficient perquè les famílies puguin tenir a mà tota la informació. El Consell també va valorar el procés de preinscripció i matrícula pel curs vinent, així com les mesures que s’han començat a aplicar per una escolarització equilibrada. Pel que fa a la preincripció no hi ha massa novetats de les quals ja va explicar aquest diari el passat 13 de juny. La secundària ha omplert totes les places i ha calgut obrir una aula bolet a l’Institut Can Roca. A primària, hi ha grups de 3è, 4rt i 5è que estan al màxim de la seva capacitat i s’han posat en marxa també aules bolet en quatre centres: França, Josep Ventalló, Nova Electra i Pau Vila. En canvi, el P3 s’ ha tancat amb vacants a causa de la baixa natalitat.

Reserva de places
Quant a les primeres mesures per equilibrar la diversitat a l’aula, la més nova i destacada pel nou curs és la reserva de quatre places a P3 i a 1er d’ESO. La resposta ha estat desigual. "A l’ESO -va explicar- s’han ocupat quasi el cent per cent però a P3 només un 56 per cent. A P3 hem de destinar més esforços per contactar amb les famílies, tenir tota la informació i acompanyar-les en el procés".

Ciurana va avançar que es farà una avaluació serena sobre l’impacte de les primeres mesures i que es pensarà si s’endeguen de noves pel curs 2020-21. De tota manera, la segregació és un tema que desde la regidoria, en mans d’

ERC, és prioritari. "Els nens i nenes han de tenir les mateixes oportunitats. I s’ han de tenir en compte altres aspectes com, per exemple, les extraescolars. Aquí també cal estudiar quants usuaris no participen i saber els motius de la seva absència".

To Top