Terrassa

Camp de batalla

La Sala Crespi presentà, diumenge passat, la setena obra que concorre al XLV premi Ciutat de Terrassa de Teatre. "7anys" de Roger Gual (Barcelona 1973), es va estrenar com a pel·lícula a la plataforma Netflix. Després de tenir un gran èxit d´audiència se’n va fer l´adaptació al món del teatre. La que ens presenta el grup ARC de Fals és una adaptació d’en Francesc Parcerises que a l´hora n’ és el director.

Quatre socis d’una empresa d’èxit, el Marcel (Aleix Compte), el Lluís (Jordi González), el Carles (Xavier Simon) i la Verònica (Tai Bazan), han desviat fons a Suïssa. Han de trobar la solució perquè no els enxampin i aquesta solució passa perquè un d’ells es declari culpable i pugui salvar als companys. Se’ls demanen set anys de presó.

Un mediador
Com que no saben com sortir-se’n sol.liciten l’ajuda d’un mediador (Antoni Arnau) que, aprofitant que hi ha un joc d´escacs a l´oficina, demana a cada u que esculli la fitxa que més el representa. El joc comença!

El que aparentment semblava un espai cordial on tots els membres intentaven buscar una solució raonable, de sobte, es converteix en un camp de batalla. Els retrets i insults hi afloren quan el mediador els demana que votin quin dels seus companys ha d´assumir la condemna.

De mica en mica es van traient la màscara i descobreixen que treballaven amb autèntics desconeguts. Tots quatre tenen interessos diferents i opinions diverses.

El despatx, únic decorat, serà el marc on es consideraran temes com la corrupció, la presó o la intolerància. Temes malauradament molt propers i que fan que ens acostem més a l´obra.

La cara dels socis a l´escena final quan s´assabenten que, finalment, cap ha d´anar a la presó i mentre els llums es van apagant a poc a poc ens ve al cap una pregunta: Qui són realment els nostres companys de feina?.

To Top