Terrassa

Una comèdia àgil

La cinquena obra seleccionada per a concursar al XLV Premi Ciutat de Terrassa de Teatre es titula "Un aire de família", escrita per l´actriu i guionista Agnès Jaoui i l´actor i guionista Jean Pierre Bacri i interpretada per l´ATC del Casal de Calaf.

Avui ens trobem en un bar, el bar "Cal Pare". En Tomàs (Eloi Fonoll), un jove alegre i lletraferit és qui se´n fa càrrec. Aquest cafè, propietat del patriarca, actualment difunt,l´ha heretat el fill gran, en Quimet (Martí Viñas) i , avui, serà l´escenari on es troben tots els membres de la família que, de mica en mica, va arribant per anar a sopar plegats. És divendres al vespre i el ritual es repeteix de divendres en divendres.

Però avui serà un divendres diferent. No podran anar al restaurant i s´hauran de quedar al bar familiar perquè la dona del Quim no apareixerà.

Van entrant, doncs, en escena, els membres del clan mentre la Bet (Laura Lloret), l´única noia de tres germans i en Tomàs la fan petar. El primer que arriba és en Jordi (Eloi Hernández),el segon fill , el consentit de la mare i el més fatxenda, amb la seva esposa, l´Elisenda (Mònica Palà)i, seguidament, la matriarca (Rosa Sugrañes), una dona amb caràcter que tot ho vol controlar però que no acaba de controlar res.

Ah! i el Carusso, un gos paralític que presencia tot l´espectacle sense poder apretar a córrer; "el que no et fallarà mai" segons paraules d´un dels personatges.

Una obra coral on els sis protagonistes es van traient la màscara i se´ns presenten tal com són, amb les seves misèries i les seves il.lusions. Recriminant-se i discutint com qualsevol família. Una comèdia àgil i divertida , amb una posada en escena que ens facilita la comprensió del caràcter de cada personatge i ens possibilita que ens hi sentim identificats. La direcció de la Neus Quer ajuda a fer harmoniós el treball conjunt.

To Top