Qui no ha provat alguna vegada (o almenys li ha passat pel cap) jugar un partit de pàdel? L’esport de moda al nostre país segueix amb el seu imparable creixement i cada cop són més els qui s’animen a practicar-lo, sigui com aficionats o com a amateurs.
A Catalunya, aquest esport de raqueta va arribar a la dècada dels 80 i des d’aleshores, no ha fet més que guanyar popularitat. Tant, que actualment hi ha uns deu mil federats i més de 250 clubs catalans que es dediquen a aquest esport.
De fet, altres esports de raqueta com el frontó o el tenis, molt populars fa uns anys, estan perdent adeptes. Ara, si algú vol practicar un esport amb una pala, es decanta pel pàdel. Però, per què aquest boom?
Hi ha diversos motius que expliquen l’èxit del pàdel. Un d’ells, i potser el que fa que més gent comenci, és que fomenta les relacions socials. Sovint, les persones que disputen un partit (que solen ser quatre) ja es coneixen. I la pràctica esportiva no acaba amb el partit, ja que els quatre participants acostumen a anar després a prendre una cervesa o un refresc. Una jornada esportiva amena que, segurament, s’anirà repetint i no quedarà en un fet insòlit.
Un altre factor que explica l’auge del pàdel és el seu preu. A diferència d’altres esports, resulta més barat, ja que la compra d’una pala es pot fer a partir de 30 euros i llogar una pista no sol costar més de 10 o 15 euros. Per acabar-se d’equipar, només fan falta uns pantalons curts, una samarreta i un calçat apropiat.
Per a tots els públics
Com apuntàvem, els qui s’inicien en aquesta disciplina acostumen a voler continuar, ja que és un esport gratificant, entretingut i no és molt exigent, ja que no requereix d’una forma física excel·lent. De fet, és comú veure a persones de totes les edats –siguin nens de cinc anys o persones de 70- disputant un partit.
I és que jugar en una pista més petita que la de tenis (esport en el qual s’inspira) fa que els desplaçaments no siguin massa llargs, si es juga en parella encara s’ha de córrer menys, i els punts es guanyen amb agilitat, rapidesa i intensitat. Això si, cal trobar persones d’un nivell més o menys similar per poder gaudir del partit sense acabar atabalat o avorrir-se.
A més, es tracta d’un esport que permet gaudir molt de l’aire lliure. A no ser que plogui (un dels principals impediments de la pràctica d’aquest esport) es pot practicar aquest esport en pistes descobertes, gaudint de la naturalesa, del sol i dels espais oberts. Això no obstant, cada cop hi ha més pistes cobertes que permeten poder seguir jugant encara que plogui.
Tot i ser un esport que no necessita una excel·lent condició física, sí que és cert que cal saber un parell de coses abans de posar-se a jugar a pàdel. La posició correcta per sacar, com agafar bé la raqueta, com fer els cops, com desplaçar-se per la pista i aprendre coordinació són elements essencials que cal saber. A més, també és molt important escalfar abans i després dels partits.
Però tot això no ho heu d’aprendre sols, ja que a Terrassa hi ha molts clubs i instal·lacions dedicades al pàdel que compten amb professionals experts que us poden assessorar i que fan classes, de manera que us poden ensenyar el més bàsic per saber jugar a pàdel. I si us enganxeu, poden seguir amb les lliçons per anar augmentant el nivell i ser cada vegada més experts en la pràctica d’aquest esport que està tan de moda.