Terrassa

“Toc Toc” per acabar

El prestigiós premi Ciutat de Terrassa de Teatre va acollir l’última obra seleccionada en aquesta edició : " Toc Toc" del dramaturg francès Laurent Baffie (Montreuil 1958)i interpretada per l´Inestable Ceretana de Puigcerdà. L´obra es va estrenar a París el 2005 i la va adaptar al català Jordi Galzeran (Barcelona 1964).

Lescenari es converteix en una sala d’espera d’un reconegut psiquiatre, el Dr. Cooper. De mica en mica van arribant els pacients , tots afectats de Transtorn Obsessiu Compulsiu (TOC).

El primer és el Fred (Mingo Rubio), amb la síndrome de Tourette ; segueix en Camilo(Xavi Piguillem), que pateix aritmomania, desig compulsiu de comptar-ho tot;el Ned (Òscar Palomino), obsessionat amb els gèrmens i la neteja; la Maria (Teresa Pérez de Rozas), preocupada per la seguretat de la casa; la Lili (Laura Rodríguez)que des que s´ha mort el seu pare repeteix les paraules dues vegades i el Pep (Joan Montiel)maniàtic de l´ordre i la simetria.

Heus aquí, doncs, tot el ventall de Tocs, molt ben interioritzats pels actors i les actrius i ,per tant, amb una excel.lent representació coral on durant dues hores dalt de l´escenari ens transmeten les seves dèries i les seves pors fent que els espectadors passem aquesta estona enriolats gairebé des del primer minut de l´espectacle.

La teràpia de grup que practicaran per aprofitar el temps mentre esperen el Dr. Cooper ,que no acaba d´arribar mai , és una metàfora de la vida i la societat actual on sovint ens capfiquem en els nostres problemes i deixem de banda o menyspreem les persones que tenim al nostre voltant que ens podrien ajudar o a l´inrevés.

Un final sorprenent que no penso desvetllar remata aquesta peça, molt ben dirigida pel Xavi Piguillem, que ens deixa un somriure als llavis i un bon gust de boca . Una bona manera de concloure aquest concurs de teatre amateur que ha arribat al final .

I acabo amb unes paraules del gran poeta Federico Garcia Lorca per reflexionar:"Un poble que no ajuda i fomenta el seu teatre , si no està mort, està agonitzant". Fem que Terrassa estigui ben viva!. Ens retrobem la propera temporada.

To Top