Terrassa

Teatre en estat pur

La tercera obra que concórrer al premi Ciutat de Terrassa de Teatre és una peça inspirada en "After the fall" del dramaturg americà Arthur Miller.

L´obra, adaptada per "Deixalles 81" i dirigida per Josep Canet, ens transporta al Nova York de principis dels seixanta. El protagonista, en Quentin (Albert Elies) puja a l´escenari per despullar-se davant el públic. Les seves paraules , que no són més que les seves reflexions , ens van descobrint un jove advocat, honest amb si mateix però colpit pels moments polítics i socials que li ha tocat viure i que el fan dubtar de la seva pròpia dignitat.

L´acompanyen en aquestes confessions , a escena, quatre dones que marcaran la seva vida i que seran la veu de la seva consciència. Les reflexions d´aquestes dones ajuden a arrodonir la complexa personalitat del Quenci, així com la veu en off de la mare Hi trobem molts trets de la vida de MIller. Fins i tot el record de la Marilyn es fa evident en el paper de la Maggie ( Júlia Vuissà)

L´actor i les actrius que s´han encarregat de transmetre aquest complicat text, a voltes, els faltava ritme. Les pauses, a vegades, eren una mica llargues i relaxaven la concentració de l´espectador. Cal destacar, però, una bona tasca actoral darrere de cada caràcter.

El format de teatre intimista dóna l´oportunitat als actors d´interpretar frec a frec amb el públic, sense pauses ni refugis, a cara descoberta. I és aquest el format on el grup Deixalles 81 ens ha volgut oferir aquest text. Tres fileres , a banda i banda d´on en Quenti destapava les seves vergonyes uns quants ulls no li treien la vista de sobre, ametents a qualsevol detall. Teatre en estat pur!

To Top