Terrassa

Un bon començament

De les deu obres seleccionades per a concursar al prestigiós premi Ciutat de Terrassa de Teatre , diumenge passat, a la Sala Crespi , s´hi va representar la primera : "Torna-la a tocar, Sam" de Woody Allen , estrenada a Broadway el 1969.

La posada en escena va anar a càrrec del grup Guspira de Cassà de la Selva que, dirigida per la Nani Castellsagué, va captar des del primer moment l´interès del públic.

L´escenari es transforma en un petit apartament tronat, amb un moble en primer terme ple a vessar de medicaments i on hi destaca el cartell de la pel.lícula preferida del protagonista : Casablanca.

L´Àlex Puig (Joan Casabó),un crític de cinema hipocondríac, abandonat d´avui per demà per la seva dona , troba consol amb la Mercè (Marta Tarrés)i el Toni (XavierTarrés), un matrimoni amic que li fa costat i l´anima perquè segueixi endavant i busqui una nova companyia. Però entre frustració i frustació se li apareix el fantasma de Humphrey Bogart(Carles Casanova) que li dóna consells de com ha de seduir a les dones si vol triomfar.

El joc de llums, molt ben aconseguit , ens transporta als pensaments de l´Àlex que reflecteixen la influència donjoanesca del seu mite ( cal destacar també el canvi de registre que fa l´actor en el desdoblament de personalitat evocada pels seus somnis).ARA bé, al tocar de nou de peus a terra se n´adona que de qui està enamorat és de la Mercè que li ha robat el cor per la seva senzillesa i bondat.

Però, com l´Ilsa I el Rick ,el seu amor és impossible tot i així "comença una bonica amistat " paraules que posen punt i final a l´obra i que fan una picada d´ullet a la famosa pel.lícula que inspira el títol.

Un bon començament . Esperem gaudir amb la resta de representacions tan com amb aquesta.

To Top