Terrassa

“Les generacions d’ara no tenen por a ensenyar”

Quan va decidir obrir la seva empresa?
Un dia el meu germà gran, que és enginyer informàtic, va comentar-me que em podia fer una pàgina web i així ensenyar els biquinis que estava fent. I a poc a poc vaig crear la marca. Els dissenys van començar a agradar i amb els coneixements d’haver estat treballant en una important empresa de comunicació de moda em vaig anar obrint camí.

I per què va decidir fer-ho?
Des de sempre m’han agradat molt els biquinis: petits, amb colors, estampats… Tots diferents. I aquí, a Europa, no és fàcil trobar-ne, i encara menys a Espanya. La mentalitat tendeix a ser tancada. Ja des de petita he tingut màquina de cosir, i m’agradava arreglar-me les calcetes per fer-les més petites, o fer-me roba amb teles que comprava.

Segons la seva experiència, què busca el client al comprar un biquini?
Busquen alguna cosa diferent, que surti de la “normalitat”, busquen qualitat, agrada que estigui tot fet aquí i que no fabriquis a fora.

De quin material són la major part?
Es treballa majoritàriament amb licra, poliamida i elastan.

I els seus?
Els meus també, però ens agrada treballar amb làmines que donen els efectes brillants i diferents.

Quines formes prefereixen les espanyoles?
Hi ha de tot, cada dona és un món. A Espanya es demana molt el biquini amb “foam” i el triangle segueix estant per davant del bandeau.

Han canviat molt els gustos en els últims vint anys?
Tot canvia, la història evoluciona. La gent ha canviat molt de forma de pensar, i encara seguirà canviant. Abans no existia una llibertat d’expressió com ara, hi havia repressió política, la gent creixia d’una forma on es deia com, quan, on i de quina manera. I això influïa en com vestir, tapar més o tapar menys.

I en la darrera dècada?
Ha canviat, les generacions que pugen no tenen els prejudicis com abans. Ara es dissenyen formes i estils que fa deu anys no s’haguessin plantejat, no fa por ensenyar.

De quines maneres es poden adquirir els seus productes?
Actualment treballem amb una botiga física al Born, on hem unit el taller i la venda al públic. Després tenim la pàgina web on venem on-line a tot el món. I també distribuïm per botigues a nivell nacional i internacional.

Aplica algun tipus de tecnologia als seus dissenys?
La tecnologia en el bany la podem trobar en els teixits, a través de diferents tipus d’estampació i “transfers” podem donar efectes molt diferents a la licra, efecte cotó, o bé simular teixits amb relleus.

Avui en dia quina és la manera més efectiva d’arribar als clients?
Les xarxes socials ho són tot, i els “influencers” ajuden molt a vendre. Gràcies a elles pots ensenyar el teu producte, la teva marca, creant feedback amb els clients.

Què diferencia els seus dissenys de la resta?
Són atrevits i frescos, les combinacions i contrastos de colors ajuden que la gent se senti diferent.

Pensi en el futur. Quina vol que sigui l’orientació de l’empresa?
Vull seguir fent créixer una marca que té molt camí, treballar per estar present en més ciutats i països, seguir innovant i no posar-me límits. 

To Top