Terrassa

“L´home amb qui somien les dones quan somien amb homes”

El Centre Cultural Recreatiu de Pineda de Mar va concursar diumenge passat al XLII premi Ciutat de Terrassa de Teatre amb l´obra del filòleg i dramaturg Joan Gallart (Pineda de Mar 1972)” L´home amb qui somien les dones quan somien amb homes”, dirigida pel mateix autor.

L´escenari es transforma en el bar La Vaquita per reunir a un grup de noies : l´Aina (Anna Carlota),la Cadence (Anna Camps), la Cèlia (Bàrbara Ferrer), la Irene (Lara Macip), la Marina (Anna Estol) i la Virgínia (Meritxell Alarcon). Es retroben després d´haver coincidit en un taller d´aquests que ara estan de moda titulat “Com oblidar l´home en set dies”.

De manera coral o més íntima anem coneixent les diverses personalitats d´aquestes protagonistes, les seves afinitats, les seves incompatibilitats , els seus somnis, les seves frustacions. De sobte , una paraula pronunciada amb l´article equivocat (picada d´ullet de l´autor-filòleg) capgira l´obra.Les actrius surten de la ficció i baixen a la realitat.

Comença una reflexió simbòlica de totes les parts que configuren el teatre: reflexions sobre el públic, trencant la quarta paret i increpant els espectadors perquè s´han emportat els personatges dins el seu pensament; reflexions sobre el text i la direcció , qüestionant les paraules i el valor de les mateixes ; reflexions sobre els actors i les actrius i el rol en el món que representen, un món on totes les persones hi executen el seu paper. La magnífica actuació de les sis actrius , encarregades de transmetre totes aquestes recapacitacions complexes arriba a despertar en l´espectador sensacions, a voltes incòmodes que no et deixen gens indiferent. Vet aquí el secret del teatre! .

To Top