Terrassa

Una representació magnífica

El premi Ciutat de Terrassa de Teatre segueix oferint-nos teatre de qualitat. Aquesta vegada amb una obra d´Eduardo de Filippo (Nàpols 1900-Roma 1984). El dramaturg va escriure aquesta obra als anys seixanta del segle passat en una Itàlia on el progrés avançava però les arts escèniques estaven en perill. L´obra , doncs, és una reflexió sobre la missió del teatre i la seva influència en la societat. Una defensa de l´art teatral.

La història es desenvolupa en un poblet petit on arriba un nou Governador Civil, De Caro (Pere Font). El seu secretari , Franci Giacomo (Aleix Compte) ,li prepara un llistat de persones influents del poble que el volen conèixer. La primera persona que entra al seu despatx és el director d´una companyia ambulant , Oreste Campese (Joan Torrents) que li ve a comunicar que ha perdut el seu teatre en un incendi . Aquest demana al Governador que assisteixi a la funció que han preparat en un altre local per tal de prestigiar l´espectacle amb la seva presència però el Governador es nega a acceptar la invitació.

Joc ambigu
Campese sorprès per la negativa l´amenaça dient-li que enviarà a tota la companyia disfressada fent-se passar per les forces vives del poble . A partir d´aquí comença un joc ambigu. El metge, el rector, el farmacèutic o la mestra d´escola que volen saludar el nou Governador són reals o ficticis? Els diàlegs sorprenents i divertits van desenvolupant una història que es mou entre la realitat i lafarsa.

Una excel.lent representació portada a l´escenari pel grup teatral Casal Els Carlins de Manresa i molt ben dirigida per Joan Torrens.

El públic, entusiasmat, va interrompre varies vegades amb aplaudiments les locucions impacables dels diversos personatges així com les seves interpretacions

Un text per rellegir!.

To Top