És un dels terrassencs que acumulen més temps (30 anys) dedicat al món oriental i les seves teràpies. Té el títol de graduat en medicina tradicional xinesa (acupuntura i moxibustió) des del 2000. Va dirigir el Centre Dao Long Xian i ara es dedica també a la gent gran (www.gimnasticagentgran.com).
Com a especialista en teràpies orientals què fa actualment?
Sóc acupuntor i terapeuta i segueixo aplicant les tècniques de la medicina tradicional xinesa en persones que he anat coneixent. El Centre Dao Long Xian no ha desaparegut del tot. Té continuïtat. He creat la Gimnàstica 3GI, un programa especial per a la gent gran que inclou moviments del qigong més mèdic, gimnàstica i d’altres disciplines. Vull introduir-la en fundacions de persones grans.
Per què es va interessar per la cultura xinesa i les seves teràpies?
Perquè és una cultura mil·lenària que abraça moltes disciplines. El kung fu, per exemple, no és només un art marcial de lluita. Persegueix el repte de fer les coses el millor possible però en un estat de calma interior. Un bon cal·lígraf és una persona que té bon kung fu.
Quines teràpies practica?
L’acupuntura, la moxibustió (aplicar calor amb essències de plantes a punts energètics), l’auriculoteràpia i el tractament amb ventoses, entre d’altres. Això, ho combino amb els exercicis orientals.
Però, a vostè, també l’atrau Orient des d’altres vessants, oi?
Sí. Des de fa molts anys m’interessa la cultura xinesa que he conegut llegint i visitant el país. La Xina ha estat avanguardista en molts corrents de pensament i filosofies de la vida (com el taoisme). La millor manera de connectar amb l’ànima d’un poble és a través de la seva llengua. Ara estic elaborant un diccionari xinès-català. Ja porto més de 7.000 entrades i calculo que arribarà a les 10.000.