Terrassa a taula

Com fer que la maionesa no es talli i sigui densa

La maionesa és una de les grans salses mare de la cuina i en té moltes versions com ara la tàrtara, la rosa, o qualsevol altra variant en funció de que l’ingredient extra que incorpori. És una salsa obtinguda per l’emulsió d’oli d’oliva, ou, llimona o vinagre, pebre negre i sal.

Els ingredients imprescindibles són els ous i l’oli i si pot ser, ha de ser el verge extra d’arbequina. Com a alternativa als ous frescos podeu fer servir rovell pasteuritzat.

Com s’elabora? La manera més senzilla de fer-la és amb l’ajuda d’un túrmix o batedora elèctrica. S’introdueix el braç batedor fins al fons del pot, amb l’aparell elèctric a velocitat moderada. Cal mantenir el braç ferm i anar removent-ho una estona. Quan encara quedi una petita porció de líquid sense emulsionar, es mou la batedora amunt i avall fins que la mescla tingui consistència.

Si la maionesa us queda tallada podríem afegir un altre ou i tornar a posar-hi oli, però els experts de Nutritienda.com recomanen posar en un recipient dues cullerades d’aigua calenta i començar a batre i anar afegint poc a poc la maionesa tallada. A mesura que anem emulsionant el preparat podrem veure com la salsa es va arreglant i agafant la consistència desitjada.

To Top