Semblant a la fusta

L’empresa Honext crea un material per a la construcció a partir de residus de la indústria paperera, de la fibra de cel·lulosa
Sergi Estapé
26 de febrer de 2022

Una empresa catalana, Honext, ha ideat un nou material per a la construcció que està generat enterament a partir de residus de la indústria paperera i, més en concret, de la fibra de cel·lulosa. Aquesta firma converteix el residu de fibra de cel·lulosa de les fàbriques de paper, com apunten des de l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, ACCIÓ, en unes taules “equiparables a les de fusta, però totalment neutres en emissions contaminants i 100% reciclables”.

Aquestes taules “es poden utilitzar en la construcció de parets i sostres, però també s’utilitzen com a prestatges o decoració en espais corporatius i botigues que apostin per la sostenibilitat”, afegeix l’associació.

Honext va ser considerada per ACCIÓ com una de les setze empreses més avantguardistes de Catalunya l’any 2021, i ha obtingut més d’un milió d’euros de finançament mitjançant l’ajuda europea SME Instrument, un programa europeu de finançament i de suport empresarial, destinat a les empreses amb les idees més innovadores i amb el potencial més gran de creixement.

Fundada l’any 2011

Honext es va fundar l’any 2011. Des de la seva creació, aquesta empresa ha aconseguit “desenvolupar un procés biotecnològic que fa més forts els enllaços de la cel·lulosa perquè puguin tornar a unir-se”. D’aquesta manera s’assoleix un material que “té les mateixes propietats que la fusta, però és més sostenible, perquè s’aprofiten residus i no existeixen materials tòxics en la seva composició”, segons explica el director gerent de la firma, Pol Merino. Compta amb una fàbrica industrial pilot a Vacarisses, que actualment té una capacitat de producció de 14.000 taules anuals, amb una previsió inicial de poder augmentar aquesta capacitat fins a les 100.000 anuals, objectiu marcat per a finals d’aquest 2022.

Entre els avantatges d’aquest material, es pot destacar la seva durabilitat, que és molt resistent a la humitat i al vapor d’aigua, així com a la flexió i més lleuger que els materials de partició tradicionals. i que és sostenible. A més, segons apunten des de l’empresa, ofereix infinites possibilitats.

Altrament, ofereix aïllament acústic, ja que té propietats d’absorció acústica superiors al d’altres materials, i també proporciona un millor aïllament tèrmic que productes del sector amb aplicacions similars.

També et pot interessar

Diari de Terrassa, el diari dels terrassencs.
Telèfon: 93 728 37 00

Redacció: ciutat@diarideterrassa.com

Publicitat: anuncis@diarideterrassa.com

Administració i subscripcions: administracio@diarideterrassa.com

Carrer Puig Novell,14, baixos. 08221 – Terrassa

Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

Amb el suport de: