Invertir temps per recollir fruits

Investigació en educació. És positiva per a la recerca de millores
Sergi Estapé
9 de febrer de 2023

És necessària la investigació en el camp de l’educació? Aquesta qüestió s’ha plantejat en el sector , amb una conclusió generalitzada positivament. És una bona idea investigar per tal de poder millorar a partir de què es deriva de la mateixa investigació.

Aquestes investigacions poden possibilitar aspectes com la millora de les pràctiques educatives, d’aprenentatge, d’ensenyament, en les dinàmiques d’interacció en la família, a les aules, en els centres, en els rendiments acadèmics de l’alumnat i en la qualitat educativa que s’arriba a aconseguir en un determinat centre o institució educativa, o amb una política o programa educatiu concret en un àmbit local, regional, nacional o, fins i tot, internacional

És molt convenient conveniència investigar en educació per a conèixer en què consisteixen els processos educatius, ja siguin individuals, grupals, institucionals o ambientals, les seves característiques i els seus condicionants, per a poder orientar millor les intervencions educatives (de potenciació, assessorament, classificació, selecció o modificació) i, en suma, per a possibilitar introduir millores en les situacions educatives, en els processos implicats en elles i en els productes que s’obtinguin. 

Això porta a considerar la necessitat de formar als docents, educadors i altres professionals afins en teories, mètodes i tècniques de recerca, perquè, arribat el cas, puguin analitzar i interpretar la seva pròpia pràctica o la d’uns altres en els seus contextos professionals amb la finalitat de millorar-la.

Accions que faciliten la realització de la investigació

Algunes de les accions que faciliten la realització de la investigació en educació són donar resposta a la necessitat de conèixer i millorar una determinada realitat educativa, innovar en educació i analitzar els resultats i eficàcia d’aquestes innovacions per a avançar en la millora dels resultats educatius o formular judicis de valor sobre la situació estudiada i establir les causes que incideixen sobre ella. Això facilita poder intervenir per a potenciar, modificar i millorar les situacions educatives. I també valorar el grau en què s’aconsegueixen alguns objectius educatius.

També et pot interessar

Diari de Terrassa, el diari dels terrassencs.
Telèfon: 93 728 37 00

Redacció: ciutat@diarideterrassa.com

Publicitat: anuncis@diarideterrassa.com

Administració i subscripcions: administracio@diarideterrassa.com

Carrer Puig Novell,14, baixos. 08221 – Terrassa

Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

Amb el suport de: