Especialitats que diferencien

L’extensa oferta gastronòmica amb què compta Terrassa també té presents establiments que es decanten per especialitats alternatives que les diferencien d’altres possibilitats més tradicionals
Sergi Estapé
25 de maig de 2023

Terrassa compta amb un ventall molt extens d’oferta gastronòmica. Per tots els racons de la ciutat es poden trobar tota classe de restaurants, bars i cafeteries que presenten en els seus menús i en les seves cartes una àmplia llista de plats i receptes. A més dels especialitzats concretament en cuines d’arreu, són més nombroses les possibilitats de menjar productes clàssics, com poden ser tapes de sempre i altres opcions.

També hi ha una quota, però, de restaurants que s’especialitzen en plats que, en molts dels casos, són exclusius en la seva oferta, una manera, a la vegada, de diferenciar-se de la resta. Amb això, augmenta la potencialitat culinària que es troben els clients en aquest mercat. Són opcions que se surten de la rutina.

Quan els tres socis actuals, Marc Rodríguez, Marina Pino i Albert Pintor, es van fer càrrec de la direcció d’El Doll Bretó, aquest restaurant ja oferia la mateixa proposta gastronòmica i ja era prou coneguda a Terrassa. Per aquest motiu, “vam voler, per sobre de tot, conservar-la”, expliquen. Afegeixen que “el fet de ser l’únic restaurant que ofereix aquesta tipologia de cuina i que treballem amb farina certificada 100% lliure de gluten ens confereix un caràcter propi”.

La idea, doncs, venia dels inicis de l’establiment que, després d’un viatge a la Bretanya francesa, van saber de “les galettes i crepes” i “amb molt d’esforç i dedicació van exportar el concepte de “creperie bretonne” a Terrassa”, comenten els actuals propietaris. Aquestes són les seves especialitats que els diferencien, si bé també tenen en la seva oferta altres receptes més habituals.

“En tenim uns quants, variats i rotatius, especialment inserits dins el menú de migdia, d’entre setmana i dissabte”, detallen. “Aquests varien de setmana en setmana fet que ens permet treballar moltes idees, tocar diferents receptaris i jugar amb productes de temporada”, apunten.

Pel que a l’acceptació de les seves especialitats, apunten que “la immensa majoria queden molt satisfets i molts dels nous clients se sorprenen donat que la pedra angular de la nostra carta i menú són les galettes, cosa que en un principi pot semblar una mica limitador”.

FONDUES DE FORMATGE

Al restaurant Ca la Torrades, també tenen una especialitat destacada, les fondues de formatge, que s’elaboren dins d’un pa de pagès. “Es buida el pa, es treu la molla i es posa la barreja de formatge, es tapa i es posa una hora al forn”, explica Carme Torrades, la propietària. L’emboliquen amb un típic mocador de fer farcells i se serveix a taula. Es menja com s’ha fet sempre amb les fondues, sucant pa amb el formatge calent.

La idea d’aquesta aposta no va ser per un motiu molt concret. “Personalment, m’agrada molt el formatge i una vegada vaig tastar aquesta especialitat i vaig tenir clar que el dia que muntés un restaurant, ho faria”, comenta Torrades. Tot i això, ha innovat el producte, ja que, a més dels ingredients que es posen sempre, els quatre formatges, ceba i allioli, a Ca la Torrades també s’hi posa rocafort, sobrassada o moixernons o carreretes. Les fondues entren a l’oferta del vespre i s’han d’encarregar prèviament, perquè es necessita un temps d’una hora per preparar-les. Si s’encarreguen, també es poden degustar al migdia.

“La gent que ve a provar-ho ho troba excepcional i li encanta i qui ve ja són gent que els hi agrada molt el formatge, tot i que hi ha qui no és molt formatger i els hi agrada”, assegura la propietària d’aquest establiment. Subratlla que, en la resta de la seva oferta gastronòmica, “el tipus de menjar que femés cuina casolana, de mercat i catalana en els menús de migdia” mentre que al vespre fan també “torrades de pa de vidre, que potser és diferent de què ofereixen a altres llocs”.

L’Adrià Paüls va fer una aposta pels rolls quan va muntar el restaurant Roll In. “Sabia que volia treballar per a mi i la meva família havia tingut un negoci d’hostaleria i havia treballat els estius allà i vaig apostar per això”, diu, i afegeix que tenir clar que volia oferir algun producte diferenciador.

Es va plantejar elaborar un producte nou i “amb la família vam estar fent proves i el que ens va agradar va ser el roll”. Van fer fins i tot un tastet del producte entre els familiars i, l’acceptació va ser molt alta i es va decantar per aquesta opció. “Molta gent que els tasta ens reconeix que no s’esperaven que serien tan bons”, assenyala Paüls.

ENCAIXEN BÉ

La gent que va al restaurant sense saber què és un roll acaba “encaixant-ho bé”, encara que recorda que a Roll In tenen altres especialitats, com tapes, torrades completes i unes postres de qualitat. “Molts no ho han vist mai i quan veuen les fotos ho volen provar tot i que venien amb una altra idea”, manifesta.

Els rolls es cuinen en una base de massa de pizza, a la qual se li dona la forma de roll o barqueta, en aquest cas. Els tipus de rolls “estan establerts i tenim des de rolls de pollastre, peix, vegetals, de vedella i ara hem començat a fer-ne de vegans”, subratlla Paüls.

També et pot interessar

Diari de Terrassa, el diari dels terrassencs.
Telèfon: 93 728 37 00

Redacció: ciutat@diarideterrassa.com

Publicitat: anuncis@diarideterrassa.com

Administració i subscripcions: administracio@diarideterrassa.com

Carrer Puig Novell,14, baixos. 08221 – Terrassa

Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

Amb el suport de: